Гласят Иван Гешев за Главен прокурор?

January 21st, 2019 | by gino
Гласят Иван Гешев за Главен прокурор?
горещи теми
0

Тази година изтича мандата на главния прокурор Сотир Цацаров, а избора на негов заместник е от изключителна важност за Борисов, ГЕРБ и един закръглен бизнесмен с нарастващи апетити за придобиване на нови и нови бизнеси в държавата. Все още е рано за прогнози, но по неофициална информация за поста на Цацаров е гласен Иван Гешев!

Определено Гешев се радва на благоразположението на властимащите. На него са поверени важните дела на силните на деня – делото срещу Иванчева и делото за Дунарит. Именно “благоприятния” изход на тези дела ще бетонира Гешев като главен фаворит на поста на Цацаров.

Управляващите не биха рискували с нов непридвидим Главен прокурор, който да насочи усилията си срещу разграбването на КТБ, фалита на Булгартабак или злоупотребите при усвояването на милиони за инфраструктура. Изборът на Гешев им гарантира спокойствие и послушна прокуратура атакуваща “правилните” хора.

Има ли реален шанс Иван Гешев да стане Главен прокурор? Евентуалната кандидатура на Гешев би получила сигурната подкрепа на ГЕРБ и ДПС. Остава той да получи подкрепата на Патриотите, но ако те се огънат, то Марешки няма да пропусне да изтъргува своята подкрепа.

Остава да видим дали Гешев ще успее да реши казусите с Иванчева и Дунарит. Ако се справи, то пътят му към стола на Цацаров е открит.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook