Гореща точка „Росенец“: Полицаи пускат хора на ДПС с фланелки с лика на Пеевски. Човек с портрета на Левски не може да влезе

July 11th, 2020 | by gino
Гореща точка „Росенец“: Полицаи пускат хора на ДПС с фланелки с лика на Пеевски. Човек с портрета на Левски не може да влезе
горещи теми
0
Истински сблъсък се очертава да се разиграе на парка „Росенец“, където се намира летния Сарай на Ахмед Доган. Полицейски кордон пропуска само хора на ДПС, които се стоварват с организирани автобуси от Южна България.

В същото време ченгетата не допускат  Христо Иванов, двама общински съветници от Бургас и други хора, които са откликнали на призива за съботното посещение на „Росенец“.

Групата показва своите лични карти, но униформените обяснават, че няма да ги допуснат, за да не се стигнело до напрежение. В същото време двата потока от хора се срещат и разминават в най-тесния участък от пътя. Мъж с портрета на Апостола Васил Левски се опита да мине, но и той беше спрян. Ситуацията се нажежава. Иванов и хората  му питат как хората от ДПС се разпознават, за да бъдат пропускани свободно. Отговор, обаче няма. „Има ли българи?, за да ни подкрепят?“, провикна се един  към колоната от коли зад тях.

Преди минути стана ясно, че на поставената бариера полиция не допуска протестиращи. Разрази се и спор между Ивайло Мирчев и униформен. Служителят на МВР бе наречен “срам за България”, защото “обслужба Ахмед Доган”.

Според членовете на “Демократична България” властите са излъгали, че на мястото няма да има друг протест, а в момента там се струпват симпатизанти на ДПС.

Господинът в униформа не ни допуска на организиран законен протест. Нямаме отказ, твърдят протестиращите.

“На това място има друга група, която не е в съответствие с този протест”, заявиха от полицията.

Очаквайте подробности.

Фрогнюз

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook