Грипна ваканция е обявена и във Варна

January 27th, 2020 | by gino
Грипна ваканция е обявена и във Варна
горещи теми
0

Грипната ваканция във Варна е вече обявена във Варна. Тя е в сила от 28 януари до 5 февруари 2020, включително. Това съобщи д-р Янка Драганова – директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция – Варна след приключилото току-що заседание на Областната комисия за борба с острите респираторни заболявания и грипа. Учениците трябва да са отново по чиновете на 6 февруари /четвъртък/.

Припомняме, че по-рано днес от РЗИ съобщиха, че Варна е в предепидемична обстановка, броят на болните деца и младежи се увеличава всеки ден. Установено е, че нивото на заболеваемост във варненските училища е 11%.

На заседанието на здравната комисия беше анализирана подробно обстановката, така се взе решението за ваканция в града. Грипна ваканция е обявена и за областта, съобщи областният управител Стоян Пасев.

Учениците и в общините Добрич, Балчик и Генерал Тошево ще бъдат в грипна вакация от утре до 4 февруари включително. Това стана ясно на проведеното днес заседание на Областния оперативен щаб за борба с грипа. Предстои да бъде издадена заповед от директора на Регионалната здравна инспекция за решението за грипната ваканция.
Причината за решението е констатираният и там висок процент отсъстващи ученици заради болест.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook