Дебатът по бТВ: Марешки долетя от Варна , Цачева не я пуснаха, генерал Радев дезертира, а Калфин спечели

November 3rd, 2016 | by gino
Дебатът по бТВ: Марешки долетя от Варна , Цачева не я пуснаха, генерал Радев дезертира, а Калфин спечели
горещи теми
0

Снощи по бТВ се състоя дебат между кандидатите за президент на България. За събитието варненския бизнесмен Веселин Марешки дойде със самолет директно от ДКС Варна. Цецка Цачева не я пуснаха от ГЕРБ да дойде, а ген. Радев най-неочаквано дезертира от предварително уговорения дебат.

По общо мнение Ивайло Калфин спечели президентски дебат. Данните са от проведено след дебата представително експресно онлайн изследване сред 700 респонденти, наблюдавали сблъсъка по bTV. Изследването е проведено от агенция “Онлайн Сълюшънс” чрез собствената й онлайн общност със собствени средства. Първият поставен въпрос е за убедително представяне на тезите на кандидатите, което включва комплексна оценка на тяхната вербална и невербална комуникация. Кандидатът на Патриотичния блок Красимир Каракачанов е представил най-убедително тезите си пред зрителите според над 32% от участниците в изследването. С близки стойности непосредствено след него се нарежда кандидатът на коалиция „Калфин президент” Ивайло Калфин. За него гласът си са дали 27%от анкетираните. Трети в надпреварата за зрителската подкрепа се подреждат кандидатът Веселин Марешки с 23%, а Трайчо Трайков печели поддръжката на 17%.

Вторият поставен въпрос е за зрителска оценка на подготовката на кандидатите за поста и реферира с демонстрираните от тях компетентност, знания, фактология и опит. Тук подкрепата за Ивайло Калфин нараства до 38% от респондентите, втори се класира Красимир Каракачанов с 27 % от анкетираните. Веселин Марешки е акумулирал 19% от зрителския вот, а Трайчо Трайков – 16 %.

Третият въпрос също е ключов и представлява оценка на зрителите кой от кандидатите, участвали в дебата си представят в най-висока степен като бъдещия държавен глава. На този въпрос оценката за Ивайло Калфин отново е най-висока и достига32% от респондентите. Оценката за Красимир Каракачанов остава стабилна и се материализира в28% от анкетираните, участвали в изследването. Третото място остава за Веселин Марешки с 21%, а със сравнително близки стойности близо до него е Трайчо Трайков с 19% .

В заключение следва да се отбележи, че кандидатите Калфин и Каракачанов доминират в проведения дебат.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook