Демокрация? Не – Герберландия! ГЕРБ си въвеждат феодални частни гвардии с право и да арестуват !?!

March 15th, 2018 | by gino
Демокрация? Не – Герберландия! ГЕРБ си въвеждат феодални частни гвардии с право и да арестуват !?!
градска инфраструктура
0

След прокарването на текстовете в Закона за частната охранителна дейност (ЗЧОД), с които беше дадена възможност на частни охранителни фирми да изпълняват задължения на МВР, парламентът е на път да разгледа не по-малко противоречиви и скандални текстове.

С тези промени се дава възможност на кметовете за създаване на местни феодални гвардии от наемници, които ще имат правомощия по опазване на обществения ред, а дори и по организацията на движението по пътищата. Те ще имат и правомощията да задържат граждани, ако служителите установят нарушаване на обществения ред. Тези гвардии ще са на пряко подчинение и контрол на кмета.

Тези новоназначени служители ще се движат с униформи и ще “подпомагат” видиш ли контролната и административно-наказателната дейност на територията на общината.

НАЙ- СКАНДАЛНОТО: Членовете на частните гвардии ще имат право да изискват документи за самоличност и нещо повече – ще могат да оказват натиск над граждани, като им съставят писмено предупреждение, когато “се предполага”, че ще извършат нарушение на обществения ред. Освен това служителите ще имат правомощието да привикват граждани, като “в неотложни случаи уведомяването може да се извършва по телефон или факс”.

Нищо не приключва до тук – служителите ще могат и да задържат граждани освен при констатирано нарушение, но и когато “с поведението си нарушава обществения ред или излага живота си или живота на други лица на явна опасност”.

Някой може ли да ни разясни какво означава понятиетопредполагане на извършване на нарушение“? На база на това разтегливо понятие -“предположение” всеки инакомислещ гражданин на практика може да бъде арестуван от частната гвардия на местния дерибей!?!

Досега по-будните граждани бяха атакувани в социалните мрежи, натискани по работните места и привиквани “за справка” в регионалните управления. Сега кметовете получават реална власт на същински феодали! Същите будни граждани вече направо ще бъдат задържани!!! Кметовете ще могат да прилагат собствени правила чрез законните си частни гвардии – да арестуват и задържат граждани само за “предположения”?!? 

Представяте ли си какво би се случило по време на избори??? На нас изобщо не ни се мисли! Едно е ясно – ГЕРБ все повече се окопават във властта! Следващия етап ще е да си направят и частни съдилища. Абсурдно ли ви звучи? А частните гвардии не са ли абсурд?

Парламентаризъм, демокрация, справедливост, право на изразяване и свобода на словото са само думи в страната Герберландия!

a1

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook