ДЕМОКРАЦИЯ ПО ГЕРБЕРСКИ: ОРГАНИЗАТОРЪТ НА ПРОТЕСТА Е БИЛ ЗАПЛАШВАН!

September 16th, 2018 | by vencio1980
ДЕМОКРАЦИЯ ПО ГЕРБЕРСКИ: ОРГАНИЗАТОРЪТ НА ПРОТЕСТА Е БИЛ ЗАПЛАШВАН!
горещи теми
0

Днес в 12 часа започна протеста на българите живеещи в чужбина. Той беше   организиран  в социалните мрежи. Инициатори на протеста са живеещият в Лондон Емил Русанов, собственик на сайта “Будилник”, Росен Миленов и Светослав Козлуджов. Именно Емил Русинов заяви ,че е получавал хиляди заплахи за живота през последните седмици. Той съобщи, че от 12 часа до 17.30 часа утре отново ще се състои протест пред парламента, а след това до 18 часа ще има шествие до Министерски съвет. Очаква се и в следващите три дни да има протестни акции. В сряда по обяд българи ще протестират и пред сградата на Европейската комисия в Брюксел. Протестът е обявен да бъде до 22 часа днес.

zx780_3311777

Протестиращите пяха химна, цитираха възрожденска литература, говориха са корупция при концесиите, обществените поръчки, за огромните харчове на правителството, за липсата на средства в здравеопазването, образованието, за високите битови сметки и др. Скандираха “Оставка”, “Боклуци”, попитаха “Бойко, къде си страхлива мишко?”.

Една от водещите фигури на протеста е Емил Русанов – издател на “Будилникъ” в Лондон, обясни пред БНР някои от исканията. “Пряко да се избират всички хора, които ще участват в администрацията на тази държава, както и да могат да се отзовават също, защото както си ги избрал, така и би трябвало да можеш да ги отзовеш”.

zx860y484_3311775

Реакцията на повечето медии,които са на хранилка към ГЕРБ беше смешна. Още рано сутрин, преди да започне протеста някой от тях започнаха пряко включване показващи липсата на какъвто и да е интерес на хората към този протест. Някой от новините на ” журналистите” даваха информация за количеството на протеста  от ”десетки” до ”няколкостотин”. Истината е ,че протестиращите бяха около 3000-3500 души, като никоя от ”основните ” медии не спомена коректното това.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook