Депутатите узакониха огромните неустойки на фирмите за бързи кредити

November 21st, 2020 | by gino
Депутатите узакониха огромните неустойки на фирмите за бързи кредити
горещи теми
0

Тази седмица депутатите направиха подарък на фирмите за бързи кредити като им дадоха възможност законово да търсят от клиентите си огромни неустойки. Типично в стила на този парламент скандалните промени бяха прокарани през гласуване на друг закон.  Досега законът определяше подобни неустойки за прекомерни и накърняващи добрите нрави и те автоматически падаха в съда, когато се стигне до дело.

С приематено на новите скандални промени при договор за 1000 лв. ако не се изпълни дори едно от многото условия по него в тридневен срок съвсем законно могат да се начислят допълнително до 2000 лв. разходи за неизпълнение.

Предложената промяна бе подкрепена от ГЕРБ и Обединените патриоти, но бе предложена от …. отцепилия се от БСП депутат Спас Панчев!?!  Управляващите отново прибегнаха до познатата тактика скандални лобистки закони да бъдат внасяни от някой мотивиран външен депутат и ако има негативна реакция Борисов да влезе в ролята на Бащица и да “разпореди” на депутатите си да отменят предложеното от другите спорно предложение. По всичко личи обаче, че този подарък за колекторските фирми ще остане.

Този случай потвърждава и това, че уж отцепилите се от БСП депутати са напазарувани от ГЕРБ. Те ще бъдат ползвани от управляващите именно за такива цели – да бъдат вносители на скандални закони, които управляващото мнозинство иска да прокара и ако има негативни реакции, то те да бъдат насочени към “вносителя”!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook