Джордж Озбърн, финансов министър на Великобритания: “Докато съм жив Турция няма да влезе в ЕС”

June 10th, 2016 | by gino
Джордж Озбърн, финансов министър на Великобритания: “Докато съм жив Турция няма да влезе в ЕС”
горещи теми
0

Британският финансов министър Джордж Озбърн заяви, че Турция няма да се присъедини към Европейския съюз, предаде Reuters.

„Не мисля, че това ще се случи, докато съм жив. Ще стане ли Турция член на ЕС? Не, няма”, категоричен бе министърът пред BBC.

Озбърн бе попитан за изказаната преди време подкрепа на Камерън за присъединяването на Турция към ЕС. През 2010 г. премиерът заяви, че ще бъде „най-големият поддръжник” на влизането на Турция.

„Турция се върна назад. Има притеснения за демокрацията и правата на човека там”, каза Озбърн и допълни, че сегашната позиция на британското правителство е, че тя не трябва да се присъединява към ЕС.

През последните месеци Анкара се активизира и обяви влизането в ЕС за свой стратегически приоритет. Тя обвърза процеса за задържане на мигрантите на своя територия с премахване на визите за ЕС и по-бързо присъединяване към блока.

Опонентите на Озбърн и Камерън, които водят активна кампания за излизане от ЕС, заявиха, че позицията на британското правителство спрямо Турция не е ясна.

„Правителството трябва спешно да изясни дали политиката му към Турция се е променила. Дали ще наложи вето на турско членство в ЕС?“, заяви говорител на групата.

economic.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook