Днес скандалния мултимилионер Доналд Тръмп встъпва в длъжност като президент на Щатите

January 20th, 2017 | by gino
Днес скандалния мултимилионер Доналд Тръмп встъпва в длъжност като президент на Щатите
горещи теми
0

Само допреди няколко месеца мнозина не вярваха, че това ще се случи: новозибраният президент Доналд Тръмп ще се закълне днес официално като държавен глава на САЩ.

Между 700 хил. и 900 хил. посетители се очакват за церемонията.

Днес той идва във Вашингтон и ще остане поне 4 години. Моментът, в който имотният магнат риалити звезда ще се закълне като президент, най-накрая наистина настъпи, а с него и краят на най-разделителната предизборна кампания в близката ни история, отбелязва Си Ен Ен.

Клетвата на президента Тръмп се очаква с огромен интерес и много въпросителни. Поне дузина конгресмени ще бойкотират церемонията. Тя е планирана за 12 ч местно време в Капитолия. След нея ще се проведе парад по авеню “Пенсилвания”, на което, между другото, е и един от хотелите на Тръмп. Уикендът е за официални балове.

Протести, протести

Клетвата бе предшествана от сблъсъци между вашингтонската полиция и протестиращи в четвъртък. Напрежението избухна заради събитие, организирано от ревностни поддръжници на Тръмп. Докато гостите на събитието пристигаха, демонстрантите крещяха “Срам” и “Нацисти, вървете си у дома”.

Предварително е известно за около 100 готвени протеста срещу новия държавен глава, а много музикални звезди са отказали да участват в тържествата.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook