Днешните бисери на премиера Борисов: „Едно време кренвирш да си купиш беше голяма работа”

October 19th, 2017 | by gino
Днешните бисери на премиера Борисов: „Едно време кренвирш да си купиш беше голяма работа”
горещи теми
0

„Едно време имаше един вид сладолед, типов хляб, а кренвирш да си купиш – голяма работа беше. Кока-кола и банани нямаше, но пък имахме танкове и артилерии”. 

Това заяви министър-председателят Бойков Борисов пред журналисти в Брюксел по повод “исканията” за закупуване на нови танкове, артилерии, самолети, които по думите му са милиарди.

Според Борисов обаче трябва първо да стане ясно „кой е противникът”, за да може да се прецени „с кого ще се борим и с какво да го атакуваме”. Той каза, че трябва да се инвестира във военна техника, но тя да е европейска или да направим и възстановим заводи в България, за да може парите да създават работни места тук.

„Ако отиваме пак на война трябва да сменим всичко, да спрем, строителството, магистралите, санирането”, добави премиерът.

Той коментира и изказването на депутата от БСП Таско Ерменков, който пред журналисти попита „дали случайно председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР) не е втори братовчед на Бойко Борисов”.

„Вчера чувам един ахмак (б.р Таско Ерменков), казал че Драго (б.р. Драгомир Димитров) ми е братовчед. Ахмак, знам си го какъв е, който и майка му го е намразила с това име. Кой чул-недочул и се тръгна. Драго от разузнаването бил братовчед. Той е от Велико Търново, а аз от Банкя”, обяви Борисов и добави, че това са фалшиви новини.

Коментарът на Ерменков пък бе по повод повод въпросите на ГЕРБ дали депутатът Георги Стоилов е бил съдружник с жената на брат си и е бил назначен за директор на Фонд „Земеделие“ в Русе.

economic.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook