Добрата новина: Морската ни столица Варна ще се побратимява с израелския град Хайфа

February 17th, 2018 | by gino
Добрата новина: Морската ни столица Варна ще се побратимява с израелския град Хайфа
ваши репортажи
0

Добрата новина тази година: Кметът на Варна Иван Портних ще бъде на посещание в Израел, където ще подпише официално протокол, с който Варна се побратимява с израелския град Хайфа. Побратимяването ще се осъществи благодарение на усилията на почетния консул на Израел в България д-р Красимир Методиев.

А защо точно град Хайфа? Град Хайфа си прилича с Варна по много неща. Това е третият град по население в Израел (след Тел Авиф и Ерусалим) с около 268 200 жители.  Също като Варна и Хайфа е морски град. Разположен на 3 тераси по планината, гледаща към Средиземно море. Също като Варна и в Хайфа има университети и археологични забележителности една от най-големите от тях са Бахайските градини.

Естествено има много неща по който двата града се различават. за разлика от Варна, където Морската градина усилено се застроява, то в Хайфа запазването на всички забележителностите и идентичния облик на града са издигнати в култ.

Да се надяваме побратимяването на Варна и Хайфа няма да остане само на хартия, а това да бъде начало на едно плодотворно сътрудничество в икономиката, образованието и туризма!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook