Добрата новина: Новата спортна зала “Арена Шумен” ще бъде завършена тази година

January 27th, 2018 | by gino
Добрата новина: Новата спортна зала “Арена Шумен” ще бъде завършена тази година
градска инфраструктура
0

Новата много функционална зала “Арена Шумен” ще бъде завършена до края на тази година. Строителството върви по график и грубите строителни дейности са вече на 90% завършени. Така след Русе, Пловдив и Бургас, Шумен ще бъде поредния град с чисто нова многофункционална спортна зала. Освен самата сграда ще бъде изградена и цялата необходима инфраструктура към нея включително и паркинги за посетителите на спортното съоръжение.

Напомняме, че Шумен бе на път да получи нова спортна зала още през деветдесетте години, когато до градския стадион бе започната строителството на зала “Младост”. До началото на демокрацията залата бе завършена на ниво груб строеж, но както и за много други неща по това време парите свършиха. На мястото на съборената по-късно зала бе построен хипермаркет.

a1 a2

Със завършването на “Арена Шумен” и скоро и на”Арена Бургас” конкуренцията между спортните зали в страната за приемане на състезания става все по-доляма. Доскорошния лидер на всякакви национални и европейски спортни събития- ДКС-Варна вече усеща конкуренцията на софийската зала “Арена Армеец”. С появата на новите зали обаче конкуренцията става още по-жестока. Окаяното външно състояние на варненската зала и липсата на паркинги все повече оказват влияние при избора на домакин.

„Арена Шумен” ще бъде разположена на 5600 кв. метра площ и ще е на 4 етажа.

Първото ниво е -1, тъй като е вкопано в земята. Това се налага заради денивелацията на терена, там ще бъде разположено главното игрище, спомагателна зала, зала за фитнес, съблекални конферентна зала и кафене.

На основния етаж ще бъдат трибуните за зрители, както и различни сервизни помещения.

На ниво +1 ще има специални ложи, както и места за пресцентър и журналисти.
На подпокривния етаж пък ще са инсталирани климатиците. Залата разполага с 2300 места

991-ratio-arena-shumen-se-razpolaga-na-4-etazha-i-5600-kv

Нищо чудно варненци догодина да пътуват до Шумен да гледат волейбол, както сега пътуват до Каварна и Разград да гледат футбол.

a3 a4

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook