Добрият пример: Откриха новия Индустриален и логистичен парк Бургас

July 1st, 2016 | by gino
Добрият пример: Откриха новия Индустриален  и логистичен парк Бургас
градска инфраструктура
0

Новият индустриален и логистичен парк в Бургас отвори официално „врати”.

Днес се открива и първата производствена база в новия парк. Инвестицията е на фирма “Хидробетон”, която се занимава с производство на бетон, бетонови смеси и циментови замазки, транспортиране до обекта и полагане с бетонопомпи.На откриването присъстваха управителят на фирмата инвеститор Росен Николов, зам.-кметът на община Бургас Красимир Стойчев, председателят на Борда на директорите в Индустриалния парк Златина Георгиева, директорът на дирекция “Икономика и стопански дейности” Ивелина Стратева и представители на бизнеса в черноморската община.

Индустриален и логистичен парк – Бургас е съвместен проект между Община Бургас и Национална компания “Индустриални зони”. Той е с площ от 240 дка, разделен е на парцели с големина от 2 до 40 декара. Към този момент терени са закупили 10 фирми, които развиват дейност в сферата на международните превози, автоуслугите, производството на метални конструкции, мебели и хранителни продукти. Проектите на тези инвеститори са на различен етап на реализация.

В момента се изгражда и друга нова база в индустриалния парк.  Тази инвестиция е на световноизвестния автомобилен гигант “Volvo”, който ще изгради център за обслужване и продажба на пълната гама товарни автомобили от марките “Volvo” и “Renault”. Предвижда се сервизът да започне работа още през следващата година.

Индустриалният парк, както и новоизграждащата се зона в Българово, са насочени основно към нуждите на дребния и средния бизнес. За привличането на големи инвеститори и изграждането на стратегически производствени комплекси, Община Бургас разработва и още една нова зона край село Равнец – теренът на бившето военновъздушно поделение.

Най-искрено се радваме на постигнатите резултати на Община Бургас. Градът става пример как при много добро желание, усилен труд и висок професионализъм няма как да не дойдат и добрите резултати.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook