Доналд Тръмп обеща “историческо” увеличаване на бюджета за отбрана на САЩ

February 28th, 2017 | by gino
Доналд Тръмп обеща “историческо” увеличаване на бюджета за отбрана на САЩ
горещи теми
0

Американският президент Доналд Тръмп обеща „историческо“ увеличение на бюджета за отбраната на страната, предава ДПА. Този бюджет следва обещанието ми американците да бъдат в сигурност. Той ще включва историческо увеличени на разходите за отбрана“, подчерта държавният глава на среща с губернатори в Белия дом.

Бюджетът ще съдържа историческо увеличение на разходите за отбрана, което има за цел възстановяването на армията ни, отбеляза Тръмп, който превърна въпроса за сигурността и борбата срещу групировката “Ислямска държава” в едни от стълбовете на предизборната си кампания.
Съединените щати воюват в Близкия изток от 17 години, похарчиха 6 трилиона долара за военни операции и подкрепа на съюзниците си, а не постигнаха нищо, сега положението там е по-лошо от преди. Никога не бяхме губили война, а сега никога не печелим войните, подчерта президентът, цитиран от ТАСС.

Пред губернаторите Тръмп заяви, че правителството му ще работи експедитивно за осъществяване на необходимите реформи. Вицепрезидентът Майк Пенс на свой ред каза, че правителството на Тръмп” ще е най-добрият приятел”, който американските губернатори са имали някога.

Тръмп изтъкна, че правителството му ще направи всичко възможно да възстанови авторитета на Вашингтон. Той отбеляза, че предложението му за бюджета предвижда увеличение на средствата за федералните правоохранителни органи, което ще помогне на властите да се борят с престъпността и ще запази доларите на данъкоплатците в страната, за да се подпомагат ветераните.

Тръмп каза, че възнамерява да увеличи разходите за инфраструктура и отбеляза, че САЩ харчат милиарди долари в Близкия изток, докато американските пътища са осеяни с дупки.

Президентът отново повтори, че планира да отмени закона за общодостъпно здравеопазване “Обамакеър”. Ще научите повече утре вечер, добави той, говорейки за речта си пред двете камари в Конгреса, в която ще изложи плановете си за мащабни строежи на пътища и мостове. Това ще е голямо събитие, послание до света в днешните опасни времена за силата и решимостта на Америка, каза той.

В понеделник Тръмп ще има среща с федералните агенции, на която ще ги уведими да планират бюджета за следващата фискална година. Той ще включва рязко увеличаване на разходите на Министерството на отбраната и достатъчно драстични съкращения на вътрешните органи, пише “The New York Times”.

fakti.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook