Доналд Тръмп се срещна с водещите американски автомобилопроизводители от Ford, GM и Fiat Chrysler

January 26th, 2017 | by gino
Доналд Тръмп се срещна с водещите американски автомобилопроизводители от Ford, GM и Fiat Chrysler
горещи теми
0

Новопостъпилият президент на САЩ Доналд Тръмп не пести енергия в първите дни на управление и се захвана сериозно да изпълнява някои от най-популярните си предизборни обещания. Едно от тях беше нещо средно между закана и пожелание – американската автомобилна индустрия да премине във възход.

Крайната цел на Тръмп е местните компании да бъдат ясно доминиращи на пазара над вносителите. Някои от методите на президента обаче изглежда по-скоро ще ударят, поне в началото, именно големите американски производители. Като например заплахата, че автомобили, произведени в чужбина, ще бъдат обмитявани, независимо дали са създадени в завод на американска фирма. А всички големи американски производители имат заводи в Мексико, където работната ръка е в пъти по-евтина.

Така дни след поемането на президентския пост Доналд Тръмп проведе среща с босовете на Ford, General Motors и Fiat Chrysler – Марк Фийлдс, Мери Бара и Серджо Маркионе, за да ги запознае с плановете си. Тръмп смята да компенсира повишаването на разходите от връщането на производството в САЩ с намаляване на регулациите. Президентът твърди, че повече от 75% от нормативната уредба може просто да изчезне и да бъде много по-лесно за компаниите да построят нов завод, без да срещат бюрократични пречки.

Основните теми, обсъждани на срещата са реформите на законодателството, правилата и търговията.

“Имахме много конструктивен разговор по много теми за това как да работим заедно и да доведем до растеж нашия отрасъл, но без да правим компромис с околната среда или сигурността. Гледаме с нетърпение към бъдеще, в което ние ще сме най-сериозните играчи на американския пазар”, сподели изпълнителния директор на GM Мери Бара.

По-въздържан бе босът на Fiat Chrysler Серджо Маркионе, който заяви, че оценява стремежа САЩ да бъде по-добро място за бизнес.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook