ДЪРЖАВАТА КАЗА ”ДА” НА БЕТОНА ВЪРХУ ПЛАЖА!

May 7th, 2018 | by vencio1980
ДЪРЖАВАТА КАЗА ”ДА” НА БЕТОНА ВЪРХУ ПЛАЖА!
градска инфраструктура
0

Бетон се излива на Рибарския плаж във Варна. От кадрите се вижда, че е започнало изграждането на бетонна основа  на плажа, върху самата ивица и дори върху водата. Строителните дейности ,които са извършвани през последните дни граничат с бруталната наглост. По всичко изглежда, че това е част от изграждането на нещо по-солидно – най-вероятно заведение или търговски имот, но недоумение буди, че се изгражда в нарушение на Закона за черноморското крайбрежие, забраняващ подобно строителство до плажа.

Това стана причина за спешна проверка на министърът на туризма Николина Ангелкова и експерти от ведомството по сигнал на граждани, придружен със снимки в социалните мрежи. На място беше установено, че наистина се строи, но обектът е според изискванията. Представителят на концесионера на плажната ивица Андрей Василев обясни, че грубият строеж приключва до 15 май, откогато влиза в сила забраната, но  става дума за съблекални и база за сърф.

12

 

34

Според Ангелкова проблем да се излива масивна бетонна плоча с дебелина около 30 см няма . Пак според същата това било лека конструкция и нямало проблем. Интересни са разбиранията на г-жа Ангелкова за ”лека конструкция” ! Какви ли са и представите за ”тежка конструкция” ? Може би стотици бетонни блокове с дебелина по 2-3 метра , готови да служат за основа на някой търговски център ?Прави впечатление и липсата на каквато и да е реакция на министър Ангелкова около пропадналият участък в близост  до алеята ,който е и до строителната площадка. Вместо да се излива бетон по предназначение -за укрепване на пътя, той се изсипва върху плажа.

За съжаление бетонната мафия, застрояваща плажовете в България е над всички закони и разпоредби. Безогледното презастрояване и гаврата с природата някой ден ще ни се върне тъпкано. Години наред плажовете в цяла България бяха подложени на безумна строителна инвазия, като по-голямата част от тях вече са основа на кръчми и чалга дискотеки. Това още повече трябва да извади на дневен ред проблема за спасението на малкото останала природа. Наглостта на концесионерите е явна,мощно подплатена и обезпечена от бездействието или умишленото действие в определена посока на самата Държава.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook