Държавата национализира Дунарит

August 28th, 2017 | by gino
Държавата национализира Дунарит
горещи теми
0

Министерството на икономиката е предприело действия за придобиване на контрол над управлението на военния завод Дунарит и да не бъде допуснато обявяването му в несъстоятелност. Това обяви министър Емил Караниколов на извънреден брифинг днес.

Замисълът е да се придобият всички изискуеми кредити на предприятието, което бе под контрола на бизнесмена Цветан Василев преди краха на КТБ. Става дума за сума от около 67 милиона лева.

От думите на Караниколов се разбра и че вече през синдиците на КТБ са платени задължения от около 40 милиона лева. Парите са осигурени от държавните предприятия от военно-промишления комплекс, които през последните години са изключително печеливши. Ако операцията приключи докрай, Дунарит ще се контролира от Държавната консолидационна компания.

“Отнемането на лиценза на Дунарит е недопустимо. Целта ни е да запазим работните места, които са 1300″, обясни министър Караниколов.

Той обясни и че вече е постигнато споразумение с управителния съвет на Дунарит в предприятието да бъде назначен прокурист с изпълнителни права като условие за спиране на процедурата по несъстоятелност.

offnews.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook