Държавата – това е ТОЙ!! Борисов отново нарежда на депутатите!?!

November 5th, 2018 | by gino
Държавата – това е ТОЙ!! Борисов отново нарежда на депутатите!?!
горещи теми
0

Демокрация, парламентарна република, разделение и независимост на властите – това са понятния непонятни на премиера Борисов! По-лошото е, че никой не смее да му ги разясни…

Вчера премиера Борисов излезе пред медиите и обяви, че е наредил на депутатите си да не приемат промените в застрахователния закон. За пореден път по най-елементарен начин Борисов се опитва да си вдигне рейтинга като се яви като добрия премиер спиращ лоши закони. Играта на лошите депутати от ГЕРБ и добрия премиер е вече изтъркана, но не това е важното.

За пореден път Борисов си позволява публично да заяви, че нарежда на депутатите си. Това, че в ГЕРБ цари пълна диктатура и че Борисов управлява еднолично е ясно. Проблемът е, че вече еднолично се управлява цялата държава! Това се заявява в очите на уж независимите медии, но нито една медия не си позволи да припомни премиера, че той няма право да се меси в независимата законодателна власт. За трите си мандата Борисов опитоми всички медии и вместо неудобни въпроси получава само хвалебствени статии.

Колкото и абсурдно да звучи, то в уж европейска България Държавата – това е ТОЙ!!!

През тези години Борисов нареждаше какво да се гласува, какво да се приеме и какво да се спре. Стигна се дотам, че премиера да нарежда и кои фирми да получават или да не получават обществени поръчки!! Преди време Борисов започна да нарежда и на “своите” кметове, а съвсем наскоро ТОЙ дори започна да нарежда и на прокуратурата кого да задържа!!! Парламент, депутати, прокуратура, кметове- всички те са на пряко подчинение и разделение на властите на практика няма! Докъде ще стигне в узурпирането на властта Борисов и коя ще е следващата стъпка? С новоприетите закони за задържане до 48 часа и с прякото разпореждане на Борисов в МВР притесненията ни за налагането на още по авторитарно управление са все по основателни. Само от нас зависи дали ще го позволим!

17264200_10154639304663305_3469535563007094178_n

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook