ЕК: България няма как да влезе в еврозоната заради изключително ниския жизнен стандарт на населението

June 4th, 2017 | by gino
ЕК: България няма как да влезе в еврозоната заради изключително ниския жизнен стандарт на населението
горещи теми
0

България няма как да влезе в еврозоната заради изключително ниския жизнен стандарт на населението! Това стана ясно след поредното изказване на ЕК. „Европейската комисия подкрепя усилията на България за приемането на еврото, за да приемат единната валута, държавите трябва да покрият номинални критерии, по които България се справя доста добре, но остава въпроса за тяхната устойчивост”, обяви Валдис Домбровскис, зам.-председател на ЕК, отговарящ за еврото и социалния диалог. Домбровскис отчете, че страната ни трябва да покаже устойчиво повишаване на жизнения стандарт.

Какво всъщност ни казва Европа на дипломатичен език?

Казано направо Европа ни каза: Подкрепяме вашите усилия, но не виждаме резултати и при това положение ще видите еврозоната през крив макарон. ЕК ясно заявява, че проблемът с жизнения стандарт в България е толкова сериозен, че за компромиси изобщо не става и дума. Естествено тази констатация на еврокомисията не стана достояние на населението. В същото това време медиите масово ни облъчваха с поредното избухване на премиера Борисов, според когото България е на път да настигне ……….. Китай?!?

Как да се пребори даден проблем, който той не се вижда от управляващите?

Управляващите от ГЕРБ и премиера Борисов явно нямат проблем със собсвения си жизнения стандарт и според тях в България такъв проблем не съществува. В паралелната реалност на ГЕРБ България е с непрекъснато растяща икономика и богато население държащо милиарди в банките ( цитат на Борисов ). За хората живеещи под прага на бедност, за безработицата в малките населени места и за обидно ниските пенсии управляващите остават слепи. Как да решат този проблем след като не го виждат? Как да вземат мерки, като се правят на глухи дори и на препоръките от европа?

Докога Европа ще ни ръчка да си оправим къщичката? Да си спазваме законите, да си подобрим условията за бизнеса, да спрем корупцията и да вдигнем доходите? Не ви ли е срам г-да политици? Докога ще сме последните в Европа? Докога?

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook