ЕС предоставя 363 млн. Евро на Румъния за нов мост над река Дунав

September 2nd, 2019 | by gino
ЕС предоставя 363 млн. Евро на Румъния за нов мост над река Дунав
градска инфраструктура
0

Европейската комисия заяви нес, че ще инвестира 363,3 милиона евро за изграждането на мост над Дунав в град Браила. Проектът трябва да бъде завършен до края на 2023 г., а сумата, която ще бъде инвестирана, идва от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), се казва в съобщение на ЕК. Проектът включва и изграждането на свързващи пътища с цел подобряване на транспортните връзки от Черно море до североизточната част на Румъния.

“Този финансиран от ЕС проект ясно ще подобри качеството на живот в региона чрез по-къси и по-безопасни маршрути. Чрез по-прости връзки с Молдова и Украйна проектът за сближаване ще допринесе и за засилване на отношенията на ЕС със съседите му”, комисар по европейската политика за съседство и преговори за разширяване и регионална политика Йоханес Хан каза.

Този проект, който е част от трансевропейската транспортна мрежа, също ще подобри връзката между северната част на страната, град Тулча на изток, делтата на Дунав и пристанището на Констанца на юг. В момента връзката е възможна само през моста Гюргени-Вадул Оий, който се намира на 88 км южно от Браила или с ферибот от Браила и Галати. Обикновено фериботният прелез е затворен през зимата и пролетта поради замръзване, мъгла или бури, съобщиха от ЕК.

Новият мост ще предложи по-бърза алтернатива, тъй като ще намали времето за пътуване с около 50 минути.

seenews.com/

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook