Жителите на Кубрат на протест заради лошите пътища

April 29th, 2018 | by gino
Жителите на Кубрат на протест заради лошите пътища
ваши репортажи
0

Недоволни жители на Кубрат ще излязат на протест заради плачевното състояние на пътищата от Кубрат за Русе и Разград. Пътищата са в ужасно състояние и последно са били ремонтирани по времето на управлението на Тодор Живков.

Протестът ще е мирен, ще се съберем на пътя, защото искаме да бъдем чути и ясно да изразим недоволството си от фрапиращо лошото състояние на републиканската пътна мрежа и основните направления, свързващи община Кубрат“, съобщиха организаторите на протеста. Протестиращите се събират на изходите на Кубрат за Русе и за Разград, обяви един от организаторите на протеста Нина Тодорова. Идеята на протестиращите е да бъдат блокирани републиканските пътища на двата изхода от града в посока Русе и посока Разград. Така те се надяват да привлекат вниманието на управляващите върху проблема. “Искаме някой да направи нещо. Вече 30 години не е ремонтиран пътят, а ежедневно се пътува по него, купуват се винетки“, негодуват хората. Планира се протестът да продължи до 12.00 часа.

В отговор на протеста от агенция “Пътна инфраструктура” обявиха, че за основния ремонт на посочените от протестиращите пътища са необходими десетки милиони лева, с които АПИ не разполага. За протестиращите остава надеждата бащицата да ги види по новините, да се трогне, да се разплаче и да отпусне пари за ремонт. У нас и на децата е ясно че нещата се случват само така.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook