Жителите на Хитрино излязоха на протест срещу мудните и неадекватни действия на властта!

December 16th, 2016 | by gino
Жителите на Хитрино излязоха на протест срещу мудните и неадекватни действия на властта!
градска инфраструктура
0

Жителите на с. Хитрино излязоха на протест. Те настояват да получат конкретни отговори и срокове за връщането им в селото. Хората се събраха на главния път Шумен-Силистра, при разклона за село Тимарево. На място е и кметът на населеното място Нуридин Исмаил, който призова събралите се да не затварят пътя и те застанаха встрани от платното за движение. Самият кмет бе скандално отстранен от Кризисния център след като поиска по експедитивни действия на разчистващите екипи и след като не бе съгласен с пълната блокада на Хитрино!

При протестиращите дойде и началникът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов, който им обясни, че операцията по транспортирането на цистерните е сложна и изисква време. Николов ги увери, че е там, за да им помогне. Въпреки уверенията му жителите на Хитрино продължават да настояват за по-адекватни действия на властта със справянето с последствията от трагедията.

Напомняме на читателите на varnahot.com, че премиерът Борисов високомерно отказа помощ от Турция, Полша и Унгария за справяне с тежката ситуация в Хитрино. Цинично е, когато имаш ограничени ресурси и специалисти да отказваш чужда помощ освен ако не искаш да прикриеш какво точно се е случило. В крайна сметка най-потърпевши от решенията на Борисов са именно жителите на Хитрино, чието търпение вече се изчерпа.

5e2aa84c8d771de6f44c3e7cacb27c0a

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook