Забраниха новия филм за Мечо Пух в Китай

August 7th, 2018 | by gino
Забраниха новия филм за Мечо Пух в Китай
горещи теми
0

Властите в Китай забраниха излъчването на новия филм за Мечо Пух. Няма официална причина за взетото решение, но се смята, че то е част от кампанията срещу един от най-любимите детски образи в азиатската страна.

Защо в Китай не искат Мечо Пух?

От няколко години китайският държавен глава Си Цзинпин е сравняван с анимационния герой. В социалните мрежи изображенията на мечето дори бяха забранени. Всичко започна през 2013 г., когато снимка на китайския президент и Барак Обама беше публикувана до картинка на Мечо Пух и Тиг

View image on Twitter

Година по-късно снимка на Си Цзинпин, ръкуващ се с японския премиер Шиндзо Абе, беше публикувана редом до Мечо Пух и Йори.

View image on TwitterView image on Twitter

От този момент нататък всякакви колажи с Пух и президента заляха мрежата.

През 2015 г. снимка на Си Цзинпин в служебния му автомобил и изображение на Мечо Пух в детска количка стана най-цензурираната снимка в Китай.

За да сложат край на шегите по адрес на президента, миналото лято властите блокираха достъпа до всички търсения на Мечо Пух в интернет.

View image on TwitterView image on Twitter

Dan@dandaman4us

Winnie the Pooh looks like Xi Jinping ?https://twitter.com/ThePlaylist/status/1025408990123941888?s=19 

The Playlist 🎬@ThePlaylist

China Reportedly Bans ‘Christopher Robin’ Over Winnie The Pooh’s Resemblance To A Political Leader http://dlvr.it/QdjZDr 

View image on Twitter

Губи ли Мечо Пух заради отношението към него в Китай?

Забраната за излъчването на “Кристофър Робин и Мечо Пух”  в Китай едва ли ще се отрази зле на филма. Очаква се лентата да направи огромен дебют в САЩ с приходи между 20 и 30 млн. долара. Но от друга страна, е факт, че други филми на “Дисни” като “Господарката на злото” (2014 г.) и Пепеляшка (2015 г.) са генерирали печалби съответно от 48 млн. и 72 млн. долара след излъчването им в азиатската страна.

The Hollywood Reporter отбелязва, че в страната има квота за чуждестранни филми – 34 на година, и е възможно китайският пазар да има интерес към други продукции.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook