Започва се! Бунт и сблъсъци между жандармерия и мигранти в бежанския център в Харманли (ВИДЕО)

November 24th, 2016 | by gino
Започва се! Бунт и сблъсъци между жандармерия и мигранти в бежанския център в Харманли (ВИДЕО)
горещи теми
0

Мигранти от бежанския център в Харманли са протестирали, а някои са влезли и в пряк сблъсък с полицията преди обяд. Причината е, че центърът е затворен и на чужденците не се позволява да го напускат. По информация на БНТ на място има много служители на реда и водно оръдие, а срещу тях са летели камъни. Непотвърдена остава информацията за пожар в центъра. Сериозно пострадали са няколко сгради, сред тях – столовата и новият регистрационен център. Повечето служители на центъра са успели да го напуснат, но има и такива, които остават блокирани, съобщава bTV. Събрали са се и хора от града.

От МВР поясниха за OFFNews, че положението е овладяно и отрекоха да е имало безредици. В началото на седмицата беше обявено, че лагерът се поставя под карантина заради опасенията на местните хора, че мигрантите носят кожни болести, сред които – краста и лайшманиоза. Има и заболели от малария. Властите официално подчертаха, че няма медицински причини да затварят лагера, но го правят в отговор на протестите на жителите на Харманли. След обявяването на карантината обаче стана ясно, че излизането от обекта далеч не е толкова трудно.

Полицейска обсада в Харманли, бежанците се придвижват свободно, въпреки карантината Над 3000 мигранти остават под ключ, докато не бъде изследван и излекуван и последният от тях.

ВИДЕО КЪМ НОВИНАТА
02:45

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook