Започнаха Дионисиеви дни в Созопол

July 19th, 2019 | by gino
Започнаха Дионисиеви дни в Созопол
горещи теми
0

сички посетители на фестивала могат да закупят вино на преференциални цени

 

Безплатни дегустации, кулинарно шоу и майсторски класове с водещи сомелиери са част от съпътстващата програмата 

 

Започна второто издание на фестивалът „Дионисиени дни” в Созопол. В конгресната зала на НЧ „Отец Паисий“  се събират най-добрите вина от български производители, за да представят пред многобройната публика елитни образци от различни лозаро-винарски региони от цялата страна. Емблематичните за българския вкус вина ще изкушават с квалитетни образци на стари български сортове, произведени по нови технологии, бутикови серии и съвсем нови производства ще примамват винолюбители и ценители на  качественото вино и на българските традиции във винопроизводството.

 

Дегустациите на отбрани вина и мезета, представени от35 български производители по време на „WINE FEST SOZOPOL 2019”„ Дионисиеви дни” ще продължават до 20 юли събота. Входът за всички посетители е свободен. Всеки гост на фестивала ще има възможност да дегустира от неограничен брой вина на различни производители. Само в рамките на събитието гостите ще могат да си закупят вино на преференциални цени. На фестивала ще има вина, които трудно се намират в търговската мрежа и такива от лимитирани серии на бутикови производители.

 

 

 

 

Специален гост на винения фест e eдин от най-великите европейски кулинари, който ще сподели магията на дегустацията на вино с жителите и гостите на Созопол. Маестро Маурицио Ферери ще предложи уникално кулинарно шоу на посетителите и ще води майсторски клас в рамките на Созополския фестивал на виното „Дионисиеви дни”.

 

 

 

 

В рамките на фестивала ще се проведе специална презентация на тема: „Национален институт за изследване на виното, спиртните напитки и етеричните масла – иновации в лабораторното обслужване и предлагането на услуги за производителите”. Организатор на презентацията е Национален институт за изследване на вина, спиртни напитки и етерични масла към Министерство на икономиката, а домакин на събитието е РЛВК „Южно Черноморие“. Лекторът е: Венелин Георгиев, управител на НИИВСНЕМ.

 

Гвоздеят на съпътстващата програма са майсторските класове, които ще бъдат водени от Маурицио Ферери. Първият майсторски клас е на тема „ Магията на дегустацията” на 19 юли, петък, от 16.00 часа в Киновидеоклуба на НЧ „Отец Паисий”.

 

Поради големия интерес към италианския кулинар, неговите лекции ще продължат и на 20 юли, събота, отново в Киновидеоклуба на созополското читалище от 16.00 и 17.00 часа. Темата на майсторския клас е „Магията на дегустацията. Чашите за вино”.

 

Организаторите на фестивала са подготвили много приятни изненади за посетителите и участниците.

 

Събитието е част от културната програма за празника на града, отбелязван в Деня на Света Марина – 17 юли. Входът е свободен.

 

faktorbg.com

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook