Защо държавата не чува фирмите за случаен превоз?

June 17th, 2020 | by gino
Защо държавата не чува фирмите за случаен превоз?
горещи теми
0

От 18-ти март досега фирмите за туристически превози, познати още като случайни, търсят диалог с правителството. Въпреки писмата, разговорите и два протеста, такъв до момента няма. Председателят на браншовото сдружение „Случаен превоз” Радка Мандилова коментира пред Дарик, че няма обяснения защо управляващите не желаят поне да разговарят с тях,  за да обсъдят исканията им и възможностите за подпомагане на сектора.

Фирмите за случаен превоз са в изключително тежко финансово състояние, защото в последните месеци не генерират никакъв приход, но едновременно с това имат разходи, които не могат да отложат, каза за Дарик председателят на Националното сдружение „Случаен превоз” Радка Мандилова. Това е и причината да търсят помощ от държавата, но не под формата на грандове, а като безлихвени или нисколихвени заеми, които да използват за оборотни средства. Досега обаче не са получили възможност да представят своите проблеми пред ресорните институции.

От Националното сдружение „Случаен превоз” до момента не могат да разберат какво е необходимо, за да бъдат чути проблемите на даден бранш и да се потърси работещо решение за фирмите в него.

Мандилова коментира още, че държавата чува избирателно своите граждани и това е неприемливо. Тя уточни, че ако се наложи ще има още протести.

img_6279~4.m

 

darikradio.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook