Защо трябва да си сложите зимни гуми?

November 18th, 2017 | by gino
Защо трябва да си сложите зимни гуми?
горещи теми
0

Агенция “Пътна инфраструктура” призовава всички шофьори да заменят летните гуми със зимни, въпреки че няма такова изискване по закон. Последните нормативни промени задължават шофьорите от 1 ноември да карат с гуми, чийто грайфер е най-малко 4 мм. Досега изискването бе за 1.6 мм.

От Агенцията припомнят, че предстои понижение на температурите през следващите дни, а на много места в началото на новата седмица се очаква дъждът да премине в сняг. Шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили е необходимо да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на „Пътна полиция“, напомня АПИ. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

АПИ уверява, че пътните управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа при снеговалеж.

На Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия (ПТП) – 19 ноември, всички знаци по пътищата, които имат възможност за дистанционно изменение, ще бъдат с апел към шофьорите да карат внимателно.

Computer generated image of a winter wheels set on white.

Computer generated image of a winter wheels set on white.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook