За какви проекти ще бъде похарчен тазгодишния рекорден бюджет на Варна от близо 400 милиона лева

January 2nd, 2018 | by gino
За какви проекти ще бъде похарчен тазгодишния рекорден бюджет на Варна от близо 400 милиона лева
градска инфраструктура
0

Не можем да не признаем, че и тази година в Морската столица за поредна година ще се излеят рекордни средства в размер от близо 400 милиона лева! Конкретните цифри са 384 милиона лева общински бюджет. Към тях ще прибавим и отпуснатите от държавата 80 милиона лева за продължението на бул. Левски. Като прибавил и средствата, които идват по европрограми в крайна сметка във Варна през 2018 година ще се “усвоят” над половин милиард лева! Това е колосална сума, която при добро планиране и контрол определено може да преобрази града!

Притесненията ни идват от днешното интервю на кмета Иван Портних, който заяви, че рекордния бюджет ще помогне за Община Варна за продължаването ?!? ( защо не довършването?) на булевард Левски, ремонта на ……… 7 училища и 3 детски градини!?! Това ли е амбициозната инвестиционна програма на кмета Портних???

Ние не искаме да бъдем лоши пророци, но опитът досега ни показва, че колкото и милиони да се отпускат за Морската столица – те потъват без да бъдат решени важни инфраструктурни проблеми. Ще напомним само, че по проекта за Интегриран градски транспорт Община Варна “усвои” над 120 милиона, а налице имаме …. единствено 50 автобуса?!? Това е по 2 400 000 лева за автобус!!!

Мнозина ще кажат важното е, че нещо се прави. Дали обаче не е важно и на каква цена? Ние мислим, че това са нашите пари и как се харчат е от изключителна важност!

 

Нима според Портних половин милиард ще отидат само за един булевард ( и то не за завършването!!! ), 7 училища и 3 градини??? Това ли да очакваме за тази година? Какво ще се случи с ВиК мрежата, например? Кога най-сетне ще започнат действително да работят по подмяната? Трябва ли да напомняме на кмета, че при всеки порой Варна е непроходима? Или Портних ще инвестира само във ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ и неща, които не са видими от очите ще чакат?

Ние от varnahot.com ще следим с интерес как ще се промени Варна след толкова стотици милиони инвестиции и в края на годината ще направим една равносметка. Надяваме се и вие в края на годината да се радвате не на красиви картинки, а на видимите резултати от инвестирането на стотици милиони в любимия ни град!

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook