За спешните медици – нито тестове нито обещаните им 1000 лева! За депутатите и тестове и по-високи заплати

April 3rd, 2020 | by gino
За спешните медици – нито тестове нито обещаните им 1000 лева! За депутатите и тестове и по-високи заплати
горещи теми
0

Няма тестове за коронавирус за спешните медици, които са на първа линия и са имали контакт с болни от коронавирус! Освен това гръмко обещаните от Борисов 1000 лв към заплатата също ги няма! Това стана ясно от декларация на медиците от Националната асоциация на работещите в Спешната медицинска помощ. Те обвиняват държавата, че не ги счита “за хора от първа линия в борбата с COVID-19″.

“Ще ви бъдем благодарни и ако информирате обществото, че до момента нито един спешен медик не е получил обещаните 1000 лв. от парите на данъкоплатеца за обезщетение за работата си с пациенти c COVID-19″, пише в декларацията, която е подписана от председателя на НАРСМП д-р Десислава Кателиева.

От асоциацията посочват, че близо 8000 лекари “вече цял месец живеят със страха да не предадат заразата, с която се сблъскват ежедневно”. Въпреки това

спешните медици все още не са тествани по никакъв начин,

нито пък се обезщетяват за рисковете от работата им, изтъква се в позицията.

“Ние сме онези невидими медици с бутафорни и крайно недостатъчни защитни облекла, които диагностицират, транспортират и лекуват първи по домовете и спешните отделения пациентите с COVID-19. Естеството на работата ни за съжаление ни превръща в заразоносители, които застрашават ежедневно семействата си и неинфекциозните си пациенти“, пише в позицията.

Оказва се, че гръмко обявените мерки от правителството са само на думи, а на практика за хората на първа линия в борбата с коронавируса няма нито достатъчно предпазни облекла, нито достатъчно тестове, нито обещаните пари.

В същото време за депутатите такива проблеми няма! На тях моментално им се направиха тестове за корона вирус след като един от тях се оказа заразен. Освен това в този изключително труден момент за всички,  депутатите …. си вдигат заплатите!?!

Върхът на наглостта обаче бе изказването на Цвета Караянчева, която на въпрос за увеличените заплати призова всички към ….. смирение!?!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook