Златните ремонти на Варна: Некадърен ремонт за 2,4 милиона на ул. Бенковски

February 1st, 2019 | by gino
Златните ремонти на Варна: Некадърен ремонт за 2,4 милиона на ул. Бенковски
градска инфраструктура
0

Поредния некадърен “златен” ремонт във Варна е факт. Новоремонтираната за 2.4 милиона улица Бенковски само седмица след пускането си отново е за ремонт!!!

Малко цифри: Цената на километър ремонт на ул. Бенковски е колкото за километър новопостроена магистрала с 4 основни+ 2 аварийни платна. За толкова пари ремонта би трябвало да бъде перфектен. ДА ма НЕ, както се казва в такъв случай. Отводнителните шахти са над нивото на асфалта, а подходите на тротоарите към платното на пътя са под вода.

Тази седмица бе гласуван поредния рекорден бюджет на Варна от близо половин милиард лева. Само за ремонт на улиците са отделени 67,5 милиона лева!?! Естествено никъде не се уточнява къде ще се ремонтира и следователно няма как и да се провери доколко срещу тези милиони ще има извършена някаква работа. Това обаче не притесни ни най-малко общинските съветници, които под строй гласуваха бюджета. Опозиция традиционно във Варна няма.

Ние н се съмняваме, че кмета Портних ще успее да усвои тези милиони без проблем. Притеснява ни обаче ценоразписа, по който се работи и качеството на извършените ремонтни дейности. Надяваме се кмета да си вземе бележка. А дано, ама …

51357586_2250045711941369_8239774369442693120_n

бенк

снимки Михал Михайлов, Фейсбук

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook