“Златните” светофари на Варна

February 8th, 2017 | by gino
“Златните” светофари на Варна
градска инфраструктура
0

Преди няколко дни всички варненски медии в един глас бодро ни информираха, че град Варна ще се сдобие с нови придобивки – модерни светофарни уредби. Естествено бодряшките статии изобилстват с подробности колко хиляди лева струват уредбите и къде ще бъдат поставени. Защо ли обаче нито една от тези уж професионални медии не се и замисли дори да провери доколко цените обявени за уредбите са пазарни и дали Община Варна не се е бръкнала отново няколко пъти по-скъпо за нещо струващо в пъти по-евтино.

Untitl

за светофарите на бул. Цар Освободител и ул. Ана Феликсова Община Варна ще плати …. 65 000 лв.

 

Ние от varnahot.com си направихме труда да направим малка проверка колко струват едни от най-модерните светофарни уредби предлагани у нас. За съжаление съмненията ни се потвърдиха. Дори да вземем единичните цени и то на най-скъпите модели една светофарна уредба на кръстовище с всички необходими неща ( стълбове, светофари, окабеляване, монтаж) може да струва не повече от 10 – 15 хиляди лева. За справка Община Варна ще плати за такава уредба – 65 000 лв!!!

За пореден път Община Варна плаща за нещо в пъти повече от реалната му стойност. Дали ако кмета и общинарите не плащаха с обществени пари, а с лични щяха да бъдат толкова ларж? 

 

16651925_1358454407509374_2106400277_n

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook