Идват изборите, идват и поредните обещания за ремонт на Аспарухов мост

April 12th, 2019 | by gino
Идват изборите, идват и поредните обещания за ремонт на Аспарухов мост
градска инфраструктура
0

Днес във Варна бе проведена “отворена” среща ” Европа в нашият дом”, на която присъства зам. министър Николай Нанков и кмета Иван Портних. Уж отворената среща бе с контролиран достъп и единствено обгрижваните от Община Варна медии бяха допуснати на събитието. Ние няма да се спираме на втръсналите на варненци хвалебствия колко стотици милиони са се били изсипали във Варна. Всеки сам може да прецени дали има видим резултат от над тези прословути 150 милиона лева “усвоени” за ремонти.

С наближаването на изборите започнаха и поредните обещания за ремонт на Аспарухов мост. Обещанията за ремонт датират от далечната 2013 година. Прави впечетление, че обещанията съвсем случайно винаги съвпадат и наближаващи избори, бъдещото започване на ремонта винаги е след датите на изборите и след това всичко затихва. Пари бяха намерени първо от бюджета, после от икономии, след това от контрабандата, сумите варираха от 16 до 100 милиона лева. Ремонт на моста обаче така и не бе направен. Ремонтираха се преди две години само подходите към моста над ул. Девня. Това обаче не попречи тези малки участъци да бъдат тържествено открити от Лиляна Павлова, която заедно с кмета Портних махаха пред камерите на националните телевизии. Цяла България гледа новините за “ремонтирания”мост и завидя на варненци за придобивката!! От тогава – тишина!

Изведнъж днес всички медии в хор ни информират с гръмки заглавия за добрата новина, яе видиш ли през месец май Аспарухов мост ще бъде ремонтиран! Отново идват избори и отново ни обещават за пореден път ремонт СЛЕД изборите.

SNIAG56-1024x768

 

Понеже ние сме се наслушали на обещания и сме леко недоверчиви си направихме труда да изгледаме интервюто на зам. министър Николай Нанков и да се уверим с очите си, че Аспарухов мост ще бъде ремонтиран през май месец. Оказва се обаче, че гръмките заглавия леко се разминават с реалността. Ремонт наистина ще има, наистина ще се ремонтира Аспарухов мост, НО …. има едно голямо НО : Ще се ремонтира не целия мост, а САМО мостови съоръжелия 1 и 4. На практика ще се ремонтира поредния малък участък, а не както подвеждат днешните заглавия целия Аспарухов мост.

На срещата стана и ясно защо се бавят ремонтите на АМ Черно море – оказва се, че техниката на фирмата (?!?) работела на бул. Левски!?! Естествено на местните будни медии не им мина през ума да попитат само една фирма ли може да прави ремонтите, че трябва да изчакваме тази фирма да завърши един обект, че да почне друг? Подобни въпроси обаче на такива срещи не се задават, за да не се наруши идилията на управляващите.

Ние приветстваме предстоящия обещан ремонт и ще следим за неговото изпълнение. Да се надяваме този път да ни изненадат приятно!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook