Инвеститорите си отиват: След E-ON сега и ЧЕЗ ще напусне България! КОЙ ли ще изкупи компанията?

April 20th, 2017 | by gino
Инвеститорите си отиват: След E-ON сега и ЧЕЗ ще напусне България! КОЙ ли ще изкупи компанията?
горещи теми
0

Днес стана ясно, че втори голям инвеститор в енергетиката решава да напусне България. След немската компания Е-ОН сега и чехската ЧЕЗ е взела решение да продаде филиала си в България. От компанията са получили предложение от голям роден инвеститор. От ЧЕЗ не желаят да споменат КОЙ конкретно се интересува от бизнеса им.

Кандидатите за такава голяма инвестиция не са много. Една източна родна компания вече има участие в Енерго-Про. Нищо чудно апетитите и да не се ограничават само с тази компания. От друга страна всеки знае КОЙ ударно изкупува бизнеси в България в последно време. В портфолиото му от фирми все още няма такава занимаваща се с енергетика. Нищо чудно това да е вторият вероятен “инвеститор”.

Който и да е родния инвеститор освен икономическите ползи, той ще придобие и голямо политическо влияние чрез сметките за тока. Затова не е трудно да се досетим КОЙ има интерес да държи такъв бизнес под контрол.

Във всички случаи тенденцията чужди инвеститори да напускат България и да продават бизнеса си на родни фирми се засилва. На практика вместо да привлича чужди инвеститори, България ги отблъсква. Това са видимите резултати!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook