Иран не иска нашия реактор! Бойко обмисля да ни го сложи

July 18th, 2016 | by gino
Иран не иска нашия реактор! Бойко обмисля да ни го сложи
градска инфраструктура
0

Иран не възнамерява да купува атомните реактори на АЕЦ “Белене” от България за нуждите на иранската АЕЦ “Бушер”. Това заяви ръководителят на Организацията за атомна енергия в Иран – Али Акбар Салехи. Салехи очаква още тази година Русия да започне да оборудва втори и трети енергоблок на иранската АЕЦ “Бушер”. Съвсем очаквано нашето правителство не даде никаква информация, за отказа на Иран и за провелалените преговори за продажбата на ядрения реактор. Медиите се отнасят към правителството като към мъртвец – казват или добро или нищо!

phpde9frr_559x-

Премиерът Бойко Борисов и българска правителствена делегация бяха на посещение в Иран миналата седмица. Една от най-обсъжданите теми беше именно евентуална продажба на оборудването за АЕЦ „Белене“. След визитата в Техеран министърът на енергетиката Теменужка Петкова съобщи, че вече има заявен инвеститорски интерес към проекта “Белене” той да бъде възстановен. Естествено никой от правителството не призна, че преговорите с Иран са се провалили.

За възстановяване на проекта АЕЦ Белене се обявиха в парламента и депутатите от БСП, които казаха, че вече са внесли проект в парламента за продължаване на проекта, а премиерът Бойко Борисов подсказа, че е възможно това да стане. АЕЦ Белене е една от темите, по които мнението на Бойко Борисов се менеше с дни. Така, че към днешна дата не можем да кажем точно каква е позицията на премиера и правителството.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook