Истинската цел на Закона за КТБ приет от ГЕРБ и ДПС: Делян Пеевски да отнеме “Петрол”АД от Гриша Ганчев

February 22nd, 2018 | by gino
Истинската цел на Закона за КТБ приет от ГЕРБ и ДПС: Делян Пеевски да отнеме “Петрол”АД от Гриша Ганчев
горещи теми
0

Миналата седмица Народното събрание почти без дебати прие промените в Закона за банковата несъстоятелност, предложени от трима депутати от ДПС и отнасящи се до фалита на КТБ. Проектът бе внесен от Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид. Мотивът за предложението беше, че така се пречи на “вторичното” разграбване на фалиралата финансова институция. Мотивите са ясни, но каква е истинската цел на закона?

Всъщност правилния въпрос е каква е истинската цел на Пеевски? На всички е ясно, че неходещия на работа депутат от ДПС прави всичко с цел и внасянето на цял закон не заради някакви принципи, а е с конкретна причина! За по-запознатите по темата е ясно, че под ударите на новите промени попада именно сделката за “Петрол”АД.  Компанията бе след големите длъжници на банката, но чрез прихващания на вземания бе придобита от Гриша Ганчев под носа на Делян Пеевски.

За момент изглеждаше, че покрай другите си начинания Пеевски е загубил интерес към “Петрол”АД. Оказва се обаче, че той не се отказва лесно и дори при управлението на ГЕРБ поиска ли си нещо то всички ресурси на държавата се впрегват да му го осигурят. Въпреки думите на Борисов, че нищо не го свързва с Пеевски , то действията си Премиера и ГЕРБ ослужват всички интереси на депутата от ДПС. Именно с гласовете на ГЕРБ закона на Пеевски за КТБ бе приет моментално.

Влезят ли в сила законовите промени сделката за “Петрол”АД моментално може да бъде атакувана, а дали Гриша Ганчев и Цветан Василев ще успеят да се противопоставят предстои да разберем скоро.

Едно обаче е сигурно – КТБ отдавна е разграбена и никакъв закон няма да успее да върне откраднатите милиарди!

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook