Италиански вина ще бъдат представени на Фестивалът на виното в Созопол

June 10th, 2019 | by gino
Италиански вина ще бъдат представени на Фестивалът на виното в Созопол
горещи теми
0

Фестивалът на виното в Созопол тази година е домакин и на едни от най-добрите италиански вина – четири фирми ще представят над 50 образци на италианското винарско изкуство.

“Ле Море България” ООД e създадена с идеята да представя на българския пазар типични продукти от Саленто, регион Пулия и по-специално вина, произведени от местните сортове грозде, които по неповторим начин представят тероара: Примитиво, Неро ди Троя, Негроамаро, Фалангина и др. Това са отлежали в барик вина за 24 и 12 месеца и с нотки на червени плодове, ароматни и подходящи за специални поводи.

Фирма „Бизнес солюшънс България“ ЕООД е отскоро на българския пазар на вино. Продуктите, които представя в рамките на Созополския фестивал на виното, са „Фалангина Беневентано“ и „Розато Кампания“. Фалангина е ароматен бял сорт грозде, което се отглежда в лозя, разположени на хълмовете на Понте, в района на Беневенто. Виното е меко, ароматно, стабилно и с добре балансирана киселинност. „Розато Кампания“ се произвежда от сорт Алянико в района между Луогосано и Сант‘Анджело ал‘Еска. Цветът е леко розов. Сухо, свежо, заоблено, вкусно с приятен финал и дълъг послевкус.

Фирма „TRUANT“ – истинската голяма мисия на тримата братя-основатели Труант (Марко, Матео и Паоло) е родена през 2015 г. и е свързана с производството на тероарно вино. „TRUANT“ затваря целия цикъл – от производството на лозов посадъчен материал до получаването на винен продукт с висока екологична и икономическа устойчивост. Просеко е в центъра.

Магазин „Фарфале“ – италиански гурме магазин, ще представи специална селекция италиански вина заедно с изисканата от висококачествени продукти на семейни компании от Северна Италия.

Безспорно доайенът на представянето на италианските вина на българския пазар е фирма „Ферери груп“, собственост на италианския сомелиер Маурицио Ферери, която оперира от 1991 г. в България. Той представя богата гама от италиански вина и ликьори, които вече имат трайни почитатели у нас. Производството на вино е основен двигател за винарския туризъм и все повече расте интересът към приготвянето му и начинът, по който то се предлага в контекста на средата. Затова в продължение на няколко години Европейската школа за сомелиери присъства в България и популяризира „Културата на виното”, като се ангажира да засили този важен отрасъл, решаващ също и за икономиката на България. Успешно представяме курсове за сомелиери на „Винария“, „Интер Фууд & Дринк“ и в Нов български университет. За първи път Маурицио Феррери, председател на училищата за сомелиери в България, има честта да направи майсторски клас специално за гостите на Созополския фестивал на виното.

2883819

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook