Каква младежка столица, какви видими резултати?!? Защо закривате “Български танц” в Хуманитарната?!?

March 21st, 2017 | by gino
Каква младежка столица, какви видими резултати?!? Защо закривате  “Български танц” в Хуманитарната?!?
горещи теми
0

Миналата седмица РУО – Варна реши да не дава на гимназията прием в професионална паралелка със специалности „Български танц“ (хореография)за учебната 2017/2018 г. Без смислени аргументи и причини, но заради изискването на закона, методично се съсипва един доказал се във времето модел на училище. Гимназията и колективът последователно са подлагани на тежки избори – да се запази гимназията като „Национална“, или да се преобразува в „Средно училище“. Да загуби или да запази паралелките от 5 до 7 клас. Да бъдат или да не бъдат съкратени 1/3 от учителите и персонала. Да се доказва наново като иновативно училище, като й се отне правото да прилага досегашните уникални учебни планове. Да няма собствен прием след 7 клас. Да няма право да прави прием след завършен 4 клас. Да няма индивидуално обучение по музикални инструменти и пеене. Да няма право да проверява способностите и знанията на постъпващите ученици. Да няма профил „Хореография“. Да не може, да няма право, да не й е разрешено! Ежедневно… Да обясни всичко това на родителите.
Буквалният прочит на закона и нежеланието на институциите да се подкрепи гимназията в този тежък преход доведе до поредния, вече прекален абсурд – началото на края на обучението по хореография в училището! След 11 години съществуване на профил „Хореография“; при 207 ученици в 8 паралелки, обучавани на най-българското изкуство; при спечелени всички възможни национални и няколко международни награди; при създадена с много собствени инвестиции учебна база, като по учебник; при назначени 11 млади и високо мотивирани учители и корепетитори; при наличието на гардероб с над 2000 носии и аксесоари; при договори с ВУЗ за базово училище за практика на техни студенти и за прием на нашите ученици без изпит в специалност „Танцово изкуство“; при заявена официална подкрепа от национално представени работодателски организации – днес всичко това се оказва без значение и обрича на унищожение, с лека ръка и чиновническа незаинтересованост. – това написа Костадин Костадинов в профила си в социалните мрежи.

Ние от varnahot.com също сме крайно възмутени и настояваме РУО_Варна незабавно да отмени своето решение! Ние отказваме приоритетите на града да бъдат свеждани до съмнителни ремонти, “инвестиции” във фонтани и градинки и да неглижираме най-важното – образованието и възпитанието на нашите деца!

Каква европейска младежка столица сме? Каква Морска столица на България сме? Това ли са толкова рекламираните видими резултати? Вие наред ли сте? НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА ВСИЧКИ ГЛАСУВАЛИ ТОВА СРАМНО РЕШЕНИЕ!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook