Какво ни обещаха да ремонтират по Аспарухов мост? Ще ремонтират вече ремонтираните съоръжения 1 и 4

April 15th, 2019 | by gino
Какво ни обещаха да ремонтират по Аспарухов мост? Ще ремонтират вече ремонтираните съоръжения 1 и 4
градска инфраструктура
0

Преди дни след уж отворена среща на кмета Портних и зам.-министър Нанков стана ясно, че ремонт на Аспарухов мост най-после ще има. Местните медии вкупом излязоха в хвалебствени статии за предстоящия ремонт на моста. Едно по внимателно прослушване на обещанието обаче разкрива една малко по-различна картинка. Ако някой си е помислил, че ще се ремонтира целия мост и с това ще приключи дългата одисия с ремонтите, то не е познал. Заглавията по медиите се оказват подвеждащи!

Ремонт на целия мост няма да има! Всъщност обещават да ремонтират само съоръжения 1 и 4! Понеже въпроса с ремонта на Аспарухов мост е от изключително важно значение и ние следим сагата досега решихме да проверим какво е ремонтирано досега. Каква бе изненадата ни, когато се оказа, че съоръжения 1 и 4 вече са ремонтирани!?! Същите тези медии, които преди дни пуснаха “новината”, че ще се ремонтират съоръжения 1 и 4, през юни 2016 бодро рапортуват, че тези съоръжения са …….. ремонтирани!?! За местните медии да “забравят” такива неща е нормално – все пак те разчитат на субсидиите и рекламите от Община Варна. Какво обаче е оправданието на кмета и зам.-министъра?

SNIAG56-1024x768 most

 

Доказателство за ремонта на тези съоръжения е и отговора от 2017 г. на самия Нанков към запитване на депутат. От официалното писмо става ясно, че съоръжения 1,3 и 5 са ремонтирани 2016 г и през 2017 се ремонтират съоръжения 2 и 4. Потресаващо е безхаберието на зам.-министър Нанков, който дори не си прави труда да провери за какво са “усвоени” милиони и говори наизуст по толкова важен въпрос.

Изникват логичните въпроси знаят ли зам.-министъра и кмета Портних изобщо какво се е ремонтирало досега? Ремонтирали ли са изобщо съоръжения 1 и 4  и ако не са ремонтирани, то за какво са изхарчени милионите досега? 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook