КАКВО СЛЕДВА СЛЕД ВИДИМИТЕ ДАЛАВЕРИ НА ЗЕМЕДЕЛСКИЯ МИНИСТЪР-НЕЗАБАВНА ОСТАВКА И СЪД ИЛИ ЧАДЪР ОТ ГЕРБ?

December 10th, 2015 | by gino
КАКВО СЛЕДВА СЛЕД ВИДИМИТЕ ДАЛАВЕРИ НА ЗЕМЕДЕЛСКИЯ МИНИСТЪР-НЕЗАБАВНА ОСТАВКА И СЪД ИЛИ ЧАДЪР ОТ ГЕРБ?
горещи теми
0

ФАКТИТЕ

Днес стана известно, че четири еднакви обществени поръчки за луксозни джипове за горски стопанства за 650 хил. лв. са спечелени след скандално нагласени условия! Кой нагласи условията за една компания и в конфликт на интереси ли е земеделският министър Десислава Танева? Една и съща компания – сливенската “Кале ауто” на съученикът на министърката, спечели конкурсите на три държавни предприятия – в Смолян, Сливен и Благоевград.  Стопанствата търсиха по един високопроходим автомобил 4х4, който да бъде използван за скъп ловен туризъм.  Дотук добре, както се казва, но къде всъщност е уловката?

gora2

НАРУШЕНИЕТО 

От документацията на държавните предприятия в Благоевград и Сливен ни става ясно какъв е избраният автомобил – Тойота Секвоя (Toyota Sequoia). Секвоя е американска модификация, която не се предлага от българските вносители и по принцип рядко се предлага в Европа, заради разминаващите се европейските стандарти характеристики. В сравнение с европейския си аналог Toyota Land Cruiser 120, Секвоя е по-дълга, по-тежка, харчи с 30% повече и има по-голям резервоар. Именно това изискване – резервоарът да е с обем поне 95 литра, автоматично отстранява всички европейски модификации от надпреварата . Защо въпреки голямото предлагане на луксозни джипове в Европа и в страната на значително по-ниска цена и осигурено гаранционно обслужване се допускат клаузи отстраняващи всички и се избира американско изпълнение, което е трудно и прекалено скъпо за обслужване трябва да отговорят съответните разследващи органи. Службите на държавата занимаващи се с корупция по висшите ешалони на властта следва незабавно да се самосезират и да започнат разследване. Най-малкото защо автомобил струващ в Щатите 40 000$ се продава тук за 200 000 лв чрез уредени търгове.

gora1

ПОСЛЕДСТВИЯТА

В една нормална европейска държава земеделския министър на момента си подава оставката. Това е най-малкото обаче – веднага се образува следствие за злоупотреба със служебно положение или за корупция. Това става обаче в страна от Европейския съюз! Всъщност географски и де юре ние сме в Европейския съюз!?! На както varnahot.com предполага до ден-два ще излезе друг скандал, Премиера ще изръси поредния бисер, от сайта Бивол ще излезе поредния скандален запис, Волен пак ще побеснее и всичко ще се замаже… Виж  ако това беше станало при Орешарски какви протести и олелия щеше да се вдигне! Ама сега – тишина!

ВИДИМИТЕ ДАЛАВЕРИ ПРОДЪЛЖАВАТ! ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook