Как да организираме най-ефективно работата си от вкъщи по време на самоизолация

March 30th, 2020 | by gino
Как да организираме най-ефективно работата си от вкъщи по време на самоизолация
ваши репортажи
0

Да работиш от вкъщи за някои може да е ежедневие, но в създалата се ситуация на карантина заради коронавируса, повечето от хората трябва да работят дистанционно от домовете си.

Коронавирусът продължава да се разпространява и вече е обявена пандемия, затова редица фирми посъветваха работниците си да работят от вкъщи. Надеждите са, че ако се държат служителите по-далеч един от друг, това ще намали възможността човек да се зарази, докато пътува до работа или в общите помещения в офиса и така ще се намали разпространението на заразата.

За някои обаче хоум офисът е истинско изпитание, било то защото не могат да се концентрират или защото децата изискват постоянно внимание и грижи. Затова е важно да знаете как да организирате работата си, за да сте възможно най-продуктивни и най-вече – за да се чувствате удовлетворени от постигнатите резултати!

Предлагаме ви 6 идеи, които ще ви помогнат да се адаптирате по-лесно към работата в домашни условия и да организирате ежедневните си задачи!

1. Обособете свое собствено работно пространство

Важно е да определите своето лично работно пространство, където да можете да се концентрирате. Изберете бюро или маса, където се чувствате добре, имате достатъчно дневна светлина или пък гледка от прозореца. Аранжирайте пространството си с всичко, което ви кара да се чувствате добре и продуктивни – цветя, тефтер, книги, любимата ви чаша за кафе. Но не пропускайте и удобствата в технологичен план – ако ще работите от вкъщи, винаги е добре да имате под ръка бърз и многофункционален лаптоп, който да замени служебния ви компютър.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook