Как се прави: С нов мегазавод Пловдив слага в малкото си джобче Бургас и Варна

August 19th, 2016 | by gino
Как се прави: С нов мегазавод Пловдив слага в малкото си джобче Бургас и Варна
градска инфраструктура
0

Пловдивският регион се превръща в един от лидерите на индустриално развитие в България, като все повече компании искат да разкрият свои предприятия тук. С първата копка на мегазавода за 20 милиона на Intrama, това все повече се потвърждава, заяви кметът Иван Тотев. Той обясни, че висшият пилотаж в производството е именно машиностроенето и високите технологии, а инвестиционните намерения край Пловдив са именно в този отрасъл.

despre-noi_clip_image001_0000

Пловдив

Градът вече е лидер в привличането на инвестиции. Десетки компании откриха заводи в индустриалните зони на града. Кметът Иван Тотев обаче не спира с инвестициите в нова инфраструктура и индустриални зони. Многото инвестиции доведоха до нарастване на работната заплата в района и привличането на хора от съседните области. Предстоят реконструкции на основни пътища водещи до индустралните зони, подобрение на инфраструктурата и разширяване на площите, които ще бъдат предоставени за нови инвестиции!

Бургас

Бургас в опит да настигне Пловдив изгражда вече три индустриални зони и вече има проявен значителен интерес от инвеститори. Забавянето спрямо Пловдив обаче е налице и все още има какво да се желае. Въпреки по-бавния темп нещата вървят в правилната посока. Кметът Димитър Николов полага усилия в изграждането на инфраструктура и създаване на подходящи усливия за инвестиции. Сериозни реконструкции вървят и в пристанището на града. Голям интерес към инвестиции в града има проявен от големи китайски компании.

Варна

Тук нещата са на другия полюс! Морската столица Варна, която беше гордостта на социалистическата индустрия ИЗОБЩО НЯМА ИНДУСТРИАЛНА ЗОНА!!! В последните няколко години кметът Иван Портних успя да издейства от страна на държавата стотици милиони левове за града, но те бяха изхарчени по най-безумния начин. Нито лев не бе отделен за изграждане на индустрална зона и за изграждане на нова инфраструктура. В резултат на това нови инвестиции в града – НЯМА! По-лошото е, че дори не се мисли и за това. В момента кмета се готви да инвестира още 100 млн.лева в ………паркове, алеи и цветенца?!? За съжаление Варна бавно, но сигурно затъва и това се вижда от всеки, който е излизал от града. Дори близкият Шумен има повече инвестиции от Варна и се наблюдава все по-често явлението варненци да си търсят работа извън града.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook