Как се строи във Варна: За 35 млн. лв на километър укрепиха бул. Левски с пръст! Ако мине…. Не мина!

June 16th, 2019 | by gino

“Пускайте движението” – нареди премиера Борисов при посещението си във Варна малко преди евроизборите. Борисов гордо заяви, че лично е ръководил строителството на булеварда по снимки!?! Незавършеният и не въведен в експлоатация булевард бе пуснат въпреки липсата на всякакво законово основание. “Дребни подробности” като липса на парапети на пасарелките, липса на оградни съоръжения и недовършени укрепителни дейности нямаха значение и всеки здравомислещ варненец дръзнал да обърне внимание бе заклеймяван като комунист или хейтър. Ние още тогава писахме, че е въпрос на време да се случи някакъв инцидент и за наше съжаление се оказахме прави. Още първия дъжд над Варна извади наяве проблемите на новия булевард.

Седмица след това при съвсем ясно време осъмнахме с новината за ново срутване върху струващия 110 милиона булевард! Кметът Иван Портних естествено веднага намери виновник – незаконна ромска къща край булеварда, която видиш ли е била причината за срутването! Явно къщата не е била снимана и показана на премиера, че той да вземе мерки. Естествено нито един журналист не попита кмета сега ли е изникнала тази къща и как при бюджет от стотици милиони не са взети мерки за по-сериозно укрепване. Виновната къща бе разрушена и на теория така би трябвало проблема да е решен. Явно обаче проблема изобщо не е бил в къщата, а в “пропуснатите” укрепителни дейности. Затова вече втора седмица на проблемния участък тече сериозно укрепване на булеварда – така както би трябвало да бъде по проект.

Това показва как се строи във Варна: Изгражда се мегабулевард, усвояват се много милиони, отчитат се дейности включително и укрепвания, но на практика парите са усвоени, но нищо не се укрепва! Ако мине… Е, този път не мина! 

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook