Квартал Левски ще е най-труднодостъпния квартал на Варна.

April 24th, 2019 | by gino
Квартал Левски ще е най-труднодостъпния квартал на Варна.
градска инфраструктура
0

Премахването на кръстовището на ХЕИ ще направи квартал Левски най-труднодостъпния квартал на Варна. По принцип идеята на инфраструктурата в градовете е да свързва хората, а не да ги изолира! Не така разбират нещата обаче в Община Варна, където по незнайни причини най-важното е високата скорост по градската магистрала, а удобството на варненци не е важно.

Съгласно Общия устройствен план на Варна на мчстото на кръстовището на ХЕИ трчбва да има автоподлез под булевард Левски.  Въпреки стотиците усвоени милиони по проекта това няма стане. Община Варна не възнамерява да се съобразява с досадни подробности като ОУП.

Общинарите решиха улиците „Подвис“ и „Брегалница“, които са перпендикулярни на бул. „Левски“,да нямат директна връзка по между си. Връзката между тях ще се осъществява  чрез автоподлез, който свърза ул. „Подвис“ с ул. „Братя Бъкстон“. Пешеходците ползват съществуващия подлез, който е ремонтиран със средства по ОП „Региони в растеж“. В обратната посока движението ще се осъществява по автоподлез ул. „Царевец“, който се намира на около 200 метра източно, преминава под булевард „В. Левски“ и обръща движението в другото платно.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook