КЗК разследва Марешки за незаконен дъмпинг

March 31st, 2017 | by gino
КЗК разследва Марешки за незаконен дъмпинг
горещи теми
0

След като КЗК излезе със становище, че няма картел между големите петролни компании, то тя започна разследване срещу Марешки за дъмпинг. Напомняме, че миналата година КЗК започна ефектно разследване за незаконен картел при определянето на цените на дребно на пазара на горива. Служители на комисията и ДАНС атакуваха офисите на няколко компании като иззеха компютри и документи. Както винаги досега цялата пара беше във свирката и в края на краищата картел се оказа, че няма.

В същото време всички големи петролни компании се оплакаха от незаконния според тях дъмпинг, който прилага Марешки. Като потвърждение на своите твърдения компаниите са предоставили доставните цени на горивата от рафинерията в Бургас и от големите вносители на горива. На практика крайните цени на горивата при Марешки са по-ниски от доставните цени с платени данък и акциз на другите компании. Изводът, който те си вадят е, че или бизнесменът спестява от задължителните акциз и ДДС или прилага незаконен дъмпинг.

Ще следим с интерес решението на КЗК. Едно е сигурно – решението ще им отнеме доста време. Картела го разследваха цели две години.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook