Китайската компания Royole изпревари Apple и Samsung и показа първия в света сгъваем смартфон

January 10th, 2019 | by gino
Китайската компания  Royole изпревари Apple и Samsung и показа първия в света сгъваем смартфон
ваши репортажи
0

Неизвестната досега китайска компания Royole показа първия в света сгъваем смартфон. Това се случи на технологичното изложение Consumer Electronic Show (CES) в Лас Вегас. Всички очакваха тази година да излезе първия такъв телефон и очакванията бяха такъв пробив да направят технологичните гиганти Apple или Samsung.

Иновативништ смартфон е лансиран с наименованието FlexPai и е с размерите на 7.8 инчов таблет. Сгъваемият телефон е с елегантна извивка, която се прегъва през средата. Когато е прегънат придобива размерите на стандартен смартфон. Когато устройството се разтвори става като таблет. Операционната система на устройството е Water OS, която обаче „под капака“ си е Android 9.0. Тъй като сгъваемостта предполага различни ъгли и ориентации на изгледа, ОС е много добре пригодена към тяхното визуализиране. Самият дисплей е AMOLED технология (active-matrix organic light-emitting diode). Цената на уствойството е $1300 и засега може да се поръча само в САЩ. Доколко тази нова технология ще си пробие път на пазара все още е рано да се прецени.

Изложение Consumer Electronic Show (CES) в Лас Вегас тази година показа, че Китай е новият лидер в иновациите. Тук за пръв път в света китайски компании показва както сгъваемия телефон, така и навиващ се на руло плосък телевизор. Китайските компании вече не копират маркови устройства, а самите те са носители на иновации. С право гигантите Apple и Samsung започват да се притесняват от нарастващата конкуренция. Печеливши от това са потребителите, които имат все по-голям избор на качествени умни устройства.

 

php1qjskf

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook