Китай инвестира в завод за гуми в Сърбия близо $1 милиард!

August 20th, 2018 | by vencio1980
Китай инвестира в завод за гуми в Сърбия близо $1 милиард!
Без категория
0

Въпреки, че Сърбия не е в ЕС и НАТО, страната не престава да привлича чужди инвестиции. Китайският производител на гуми Shandong Linglong планира да инвестира близо 1 милиард долара в завод в западната ни съседка.От ръководството на дружеството са потвърдили, че предстои да изградят фабрика в свободната търговска зона на град Зренянин, която ще струва 994,4 милиона долара или 870,4 милиона евро.

Работата по новата база официално трябва да започне през април 2019 година, като строежът ще бъде разделен на три фази. Последната трябва да бъде завършена през март 2025 година, са обявили от Shandong Linglong в официално съобщение до фондовата борса в Шанхай.

Компанията планира да произвежда в завода си в Сърбия 13,62 милиона радиални гуми годишно. Наетите на постоянна работа ще са около 4000 души.

Според информацията китайското дружество е избрало за инвестицията западната ни съседка заради ниското ниво на инфлацията, развитието на строителството и ниските разходи за труд и електроенергия в сравнение с останалите държави в Европа.

Предстои проектът да бъде одобрен от Китайската национална комисия за развитие и реформи, както и от местното министерство на търговията.

Това е поредната инвестиция в автомобилната индустрия в Сърбия през последните няколко месеца. През юни месец германският производител на индустриални кабели Kromberg&Schubert отвори свой завод в град Крушавац, в който бяха вложени 29 милиона евро.Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook