КМЕТА ПОРТНИХ ОТНОВО КРИЕ СУМАТА ЗА ЗЛАТНИЯТ РЕМОНТ НА ЗАЛА „КОНГРЕСНА”

September 17th, 2015 | by gino
КМЕТА ПОРТНИХ ОТНОВО КРИЕ СУМАТА ЗА ЗЛАТНИЯТ РЕМОНТ НА ЗАЛА „КОНГРЕСНА”
спортна инфраструктура
0

ФАКТИТЕ: На основание на чл.32, ал.1 от Закона за достъп до информацията на 06 юли 2015 г ние от varnahot.com подадохме заявление за достъп до информация колко точно струва ремонта на зала „Конгресна” и от къде са отпуснати средствата за ремонта. Заявлението ни е официално заведено под номер ДОИ 15000177/06.07.2015.  В отговор нанашето запитване получихме отговор, че Община Варна забележете – НЕ Е КОМПЕТЕНТНА да отговори на въпроса!

ОБЩИНА ВАРНА НАРУШИ ЗАКОНА!  

Иначе г-н Иван Портних е компетентен да се снима пред залата, да плаща във фейсбук реклама как лично ръководи нещата и да дава охотно интервюта за „чутовния” ремонт, как залата щяла била да стане едно „бижу” и т.н.! КОЛКО ОБАЧЕ Е СМЕТКАТА? Сумите, за които се говори, че са „усвоени” за този ремонт са от порядъка на 22 – 28 млн.лв. !!! Колосална сума за вътрешен ремонт на една зала. Колкото и да се надува сметката фактите са, че основната конструкция не е подменяна, а се подменя пода, тавана и се монтират нови седалки.  Дори с най-голямо въображение няма как да се ‘наместят” повече от 5 – 7 млн.лв. А проблема със събиращата се вода в основите дори не е решен!!! Да не говорим за качеството на ремонта – снимките на място показват евтиния балатум, липсващите лайстни и дори на места набързо заковани дъски! МЕГАСКАНДАЛНО!

КОЙ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА ЗАДЪЛЖИ КМЕТА ДА СПАЗВА ЗАКОНА?

Политиката на надменност, пренебрежение и липса на прозрачност вече става запазена марка за управлението на Иван Портних. Многомилионни проекти се печелят по неясни критерии от едни и същи фирми десетилетия наред! Моделът на Кирил Йорданов за облагодетелстване на определени фирми явно все още си съществува! Макар през 2013 Портних да стана кмет на късмет с разлика под 2000 гласа, той се държи все едно е собственик на града и не дължи обяснения на никого. Всеки, който задава неудобни въпроси за кмета е “провокатор”! Г-н кмете, град Варна не е Гранд Хотела и тук не те е поставил чичо ти! Тук длъжността на кмета е изборна длъжност и по закон си ЗАДЪЛЖЕН да даваш информация на варненци!

Varnahot пита : Защо оценките за конструктивното състояние на Спортна зала ги дава кмета Портних , а не специалисти ? Истини ли са твърденията, че в основите на залата нямало бетон? Това потвърдено ли е от някой специалист, освен от кмета Портних ? Как е възможно след като при построяването си преди 50 години, основите на залата са нямали бетон да са понесли хиляди натоварвания? Изказвания от рода на ‘’ ДКС е щяло да падне на главите ви ‘’ по какъв начин коренспондират със спецификата на ремонта който се извърши? Някой да е чувал за укрепване на тавана или носещите колони на залата? С какво са се подобрили тези така важни елементи от залата? Как е възможно да смениш седалките, окаченият таван, тоалетните на една зала и това да спре нейното ‘’ПАДАНЕ’’. Припомняме ви и друг факт: На 27.6.2014 г ДКС пуска обществена поръчка за ремонт на съоръжението. Внезапно обаче, кмета на Община Варна внася предложение до Общинският съвет да бъде подписано споразумение за сътрудничество с ДКС ЕАД и на практика Общината да встъпи в стопанисване на зала ‘’Конгресна’’ за 12 месеца , като през това време бъде извършен ремонт. Парите обаче не се разпределят както повелява законът –чрез обществена поръчка, а биват дадени директно на ‘’Хидрострой ‘’ АД! Именно този изпълнител ни дава още повече основание да се съмняваме в цената на ремонта и да продължим да питаме. Сътрудничеството на някой бивши кметове с тази фирма доведе до тяхното рязко забогатяване. Съмняваме , че порочните практики от времето на Кирил Йорданов са валидни и днес с още по-голяма сила!

КМЕТЕ, НЯМА ДА СПРЕМ ДА ТЕ ПИТАМЕ: КОЛКО ПАРИ СТРУВА РЕМОНТА НА ЗАЛА „ПЛЕНАРНА”?

dks3

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook