Кметът Иван Портних отново не спази свое обещание! Уж сигурният ремонт на Аспарухов мост пак е мираж!

October 2nd, 2016 | by gino
Кметът Иван Портних отново не спази свое обещание! Уж сигурният ремонт на Аспарухов мост пак е мираж!
градска инфраструктура
0

Традиционно поредното обещание на Портних се оказа мираж. За нас това не е новина, но варненци упорито продължават да вярват на думите на кмета и той традиционно си получава дежурните “Браво, кмете” за ……… голи обещания. За да не бъдем голословни ще напомним на нашите читатели малка част от обещанията на Иван Портних за ремонта на Аспарухов мост, за всяко от тях той получи стотици ако не и хиляди “Браво, кмете“. Фактите както казахме показват, че всички тия “Браво” са дадени за ….. голи обещания:

1580274398_93d031c343_o-650x250

30.11.2014 г.  Иван Портних: “Започваме ремонт на Аспарухов мост! Ще бъде укрепен, ще положим изолация и ще има велоалеи! – незначителни подробности като срокове кмета не посочва. изказването е публикувано във всички медии и кмета е възнаграден със стотици “Браво, кмете”за ……. обещания ?!?

01.12.2014 г.   Иван Портних: Започна проектирането на ремонта. Скоро започва е ремонта! – конкретника естествено няма, но “Браво, кмете” има на килограм. Публикации в медиите също…

22.12.2014 г.      Иван Портних: Скоро започва ремонта на аспарухов мост. осигурени са 16 млн.лв.” – отново имагинерни думи без конкретика, но получена мощна вълна от “Браво, кмете” отново за ……. думи!?!

02.02.2015 г.   Иван Портних:  Започваме ремонта на Аспарухов мост след края на зимния период – ето тук се появява някакъв уж конкретен срок. Естествено сами виждате, че не е спазен. Това не пречи да се съберат поредните аплаузи и медийно отразяване.

24.02.2015 г  Иван Портних:   Скоро започваме ремонта на Аспарухов мост. Ще бъдат изградени пешеходни зони и велоалеи. 16 млн.лв са отделени от държавния бюджет.” – изказването е отразено навсякъде и естествено кмета отново е аплодиран и отново за …….. обещания?!?!?

06.04.2015 г.  Иван Портних:  “През месец май ще започнем с процедурите по ремонта. след това започваме и ремонта. Ще бъдат усвоени 35 млн.лв” – поредното бодряшко изказване, което също е широко отразено и бурно аплодирано. Нито една медии не се сети да попита за някакви срокове…

08.04.2015 г.   Иван Портних:   “Предстои ремонта на Аспарухов мост. След разговор с премиера са осигурени 35 млн.лв.” – тук човек вече изпада в умиление. Няма как да не стане този път ремонта – Премиера лично е дал пари. Да ама Не, както се казва. Всичката пара пак е в свирката.

22.05.2015 г. Иван Портних:  “С началото на пролетта започваме и цялостния ремонт на Аспарухов мост!” – естествено кмета явно е бил разсеян и не е уточнил коя пролет.

08.07.2015 г. Иван Портних:  “От Варна започва България! Започваме ремонта на Аспарухов мост!” – Поредният комсомолски лозунг, който всички медии публикуват под строй и поредните дежурни “Браво, кмете” от интернет.

08.08.2015 г. Иван Портних:  “Варна обмисля ремонта на Аспаруховия мост. В момента се правят планове как да стане това. В проекта се обмисля да се заложи и повдигането на височината на моста с 10 метра, за да може в езерото, където ще се премести пристанището, да влизат най-големите контейнеровози.” – Няма пари за закърпване на дупките по моста, но се обмислят грандомански проекти…

19.09.2015 г. Иван Портних: “Напролет ще започне ремонтът на Аспаруховия мост във Варна. Той ще започне от първото съоръжение, чието състояние е най-тежко – там е връзката с големите товари от вътрешността на порта. Това съоръжение е първото, което ще бъде ремонтирано заедно с поредица съоръжения като част от моста. Самият мост е най-скъп.” – Тук вече освен времето за начало на ремонта се влиза вече и в конкретика кое първо ще бъде ремонтирано. как да не му повярва човек …

16.10.2015г    Иван Портних:  “Аспарухов мост ще претърпи цялостна рехабилитация. Той е включен в правителствената инвестиционна програма.” Е тук нещата вече са бетон. Правителството е това ей, не е шега работа. Оказа се поредния кьорфишек на кмета…

28.01.2016 г. Иван Портних:  “С парите от контрабандата започваме ремонта на Аспарухов мост!” – за съжаление вместо ремонт получихме поредния ….заем!

21.02.2016 г. Иван Портних:   “Стартира ремонта на Аспарухов мост! Първата сума от 5 млн.лв вече е осигурена!” – да се просълзи от умиление човек. Доживяхме! Уви! Нарязаха десетина дупки пред Корабостроителницата, ремонтираха ги и ……. явно за 5 млн. ще е толкова …

13495015_491292971069511_9206826796664509453_n

 

Надеждата, че цялостен ремонт на Аспарухов мост наистина ще има се възроди след започването на частичен ремонт на част от моста над ЖП линиите тази пролет. За близо 7 милиона лева ремонтираха 500 метра от източната част на ЖП моста. Качеството на ремонтните дейности е друга тема, която ние няма да оставим, но това е друг въпрос. Последваха отново традиционните обещания, че септември се започва същинската част от ремонта. Днес сме 2 октомври и както е видно ремонт няма, няма и да има. “Браво, кмете” обаче за тези обещания – стотици.  Дупките по моста с времето стават все по-големи и често срещана картинка е заради аварирал автомобил да се получава задръстване по моста. От такава дупка аварира и автомобила на varnahot.com. Оказва се, че вина за дупката на моста има …….. водача на автомобила, защото в дъжда не е карал с безопасна скорост. Т.е. община, пътностроителна фирма и кмет не носят отговорност за неремонтирания мост, а варненци, които пътуват по него!?!

Лично на нас от varnahot.com вече взе да ни писва да ни вземат за канарчета. За пореден път бихме посъветвали Иван Портних да понамали обещанията. Разбираме го, че иска всеки ден да поства добри новини с профила си, да отразява промените на града и да демонстрира активност. Нека обаче се ограничи със свършената работа. Да поема само конкретни ангажименти, за които е убеден че ще бъдат реализирани.Очакваме от Иван Портних РЕАЛЕН и конкретен ангажимент за цялостния ремонт на Аспарухов мост!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook