Кметът на Бургас Димитър Николов стартира проект за нова индустриална зона

June 22nd, 2016 | by gino
Кметът на Бургас Димитър Николов стартира проект за нова индустриална зона
градска инфраструктура
0

Кметът на Бургас Димитър Николов обяви, че е стартирал проект за  нова бизнес зона в Бургас, която ще се намира на мястото на военното летище “Равнец”. Това ще стане, след като терените бъдат прехвърлени от Министерството на отбраната към община Бургас. Думите на кмета са потвърдени и от министъра на икономиката Божидар Лукарски, който допълни: “Проектът вече е в напреднала фаза. Имаме подкрепата на министъра на отбраната Николай Ненчев за уреждане на въпроса със собствеността и учредяването на такава зона“.

“Следващата фаза за нас е изграждането на голяма индустриална зона в “Равнец” с 550 декара урегулирани територии, където вече документално сме готови”, заяви кметът на Бургас по време на икономически форум, организиран преди дни. Земята в новата индустриална зона да се дава както под наем, така и да има възможност да бъдат закупувани цели парцели. Общината ще се погрижи за изграждането на цялата необходима инфраструктура към зоната. Това значително ще улесни всеки, желаещ да стартира максимално бързо своя инвестиционен проект.

Идеята за новата индустриална зона идва след успеха на досегашните индустриални зони в Бургас, които привлякоха много чуждестранни инвеститори от Европа и Азия. По думите на Димитър Николов вече има интерес към новоизграждащата се зона от потенциални инвеститори. Привличането на много инвеститори и откриването на нови работни места направи Бургас един от най-бързо развиващите се български градове. Добрите условия в индустриалните зони привличат много нови фирми, които са решили да инвестират у нас. По привлечени големи инвеститори Бургас вече гони Пловдив, където също има три големи индустриални зони приютили десетки заводи и предприятия.

Да се надяваме успешната работа на кмета на Бургас да бъде за пример и другият ни голям морски град – Варна. Дано скоро и във Варна да започне да мисли за изграждане поне на една индустриална зона.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook