Кметът Портних вече не облъчва варненци с красиви картинки, а с манипулативни клипове

October 30th, 2019 | by gino
Кметът Портних вече не облъчва варненци с красиви картинки, а с манипулативни клипове
градска инфраструктура
0

Иван Портних се бори за трети път да бъде кмет на Варна и за трети път заложи на добре изпитаната тактика да води предизборната си кампания не сред варненци, а от профила си в социалните мрежи. Там той може да контролира публикациите, коментарите и да цензурира критичните материали. Не може да се отрече, че всяка негова предизборна кампания става все по-иновативна и все по-ефектна. На предните избори варненци бяха облъчвани с красиви картинки на паркове с фонтани в кв. Чайка, на виенски колела в кв.Аспарухово и зелени паркове в кв.Кайсиева градина. Нищо от това не се случи, но тогава публикациите на кмета бяха възнаградени с хиляди “Браво, кмете”. Над 70 000 варненци дадоха гласа си за Портних заради бъдещите хубави неща, които щяха да им се случат.

Тази година Портних заложи на ефектни клипове, които обаче бяха пускани от десетки страници създадена малко преди изборите. Професионално направените клипове бяха пуснати в социалните мрежи и моментално бяха заляти със стотици “Браво, кмете”. Този път фокуса не бе върху бъдещите обещания, а върху свършеното от кмета през годините.

Предизборните рекламни клипове за Варна обаче са пълни с манипулации и откровени неверни неща! 

Малко “факти” от рекламните клипове:

1. Нов изход към магистрала Хемус?!? Кадрите показват продължението на бул. Сливница, което обаче НЯМА връзка с магистрала Хемус! Прословутото 500 метрово продължение на булеварда струваше над 7 милиона лева!!! Въпреки огромната сума за половин километър прав и равен път връзка с магистралата няма. 

1

2. Възраждане на емблематични сгради?!? Това вече е цинично. За последните години десетки емблематични сгради във Варна бяха разрушени. Паметници на културата бяха оставени да се “самосрутят”. На клипа обаче е показана …… Спортна зала?!? Да, във вътрешния и ремонт бяха усвоени над 25 милиона лева, но отвън сградата се руши!!! Това определено не е възраждане на сградата!

2

3. Обновяване на градския транспорт?!? Това вече минава всякакви граници на манипулацията! Сключеният още през 2011 година договор за европейско финансиране по програмата “Интегриран градски транспорт” бе пълен провал! Досега в градския транспорт на Варна са вложени над 150 милиона лева!!! За тези пари трябваше да имаме изцяло подновени автобуси, нови спирки, умни светофари пропускащи автобусите, автоматизирана билетна система и бърз автобусен коридор през целия град. Още през 2015 година проекта беше отчетен от Портних за завършен и разплатен. За 150 милиона обаче видимите резултати са …….. 50 автобуса!?! Сметката – 3 милиона за автобус!!! Варненците, които все още ползват градски транспорт сами могат да преценят дали правилно са усвоени 150 милиона лева. Да не говорим, че общинското предприятие “градски транспорт” въпреки инвестираните стотици милиони е на загуба!!! В момента Община Варна цяла да търси финансиране за …… обновяване на автобусите?!? Моля???

3

varnahot.com

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook